Відео

Отже війна: у Тернополі перевізники ополчились проти пасажирів (відео)

Отже війна: у Тернополі перевізники ополчились проти пасажирів (відео)

Тернопільські водії автобусів не вийшли на роботу після рішення мерії скасувати подорожчання проїзду.

Так, вранці 6 листопада жодна з маршруток у Тернополі не виїхала на рейси. Ситуація повторилася і 7 листопада. Люди добиралися на роботу або пішки, або на електротранспорті. Таким чином перевізники виступили проти рішення влади міста повернути колишні тарифи на проїзд.

На маршрут виїхав 54 тролейбус та цього транспорту виявилося недосить аби перевезти всіх пасажирів.

«Цими днями весь комунальний громадський транспорт Тернополя курсує у повноцінному режимі, аби максимально забезпечити повноцінне перевезення громадян», – звітують в мерії.

Тим часом громадські активісти закликали людей на власному авто підвозити сусідів і забирати пасажирів на зупинках, щоб не було великих скупчень і всі встигли вчасно дістатися на робочі місця.

Також водії почали позначати свої авто наклейками з тегом #підвезу.

У Тернополі маршрутники страйкують

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернополяни таки притиснули владу: відзавтра у місті скасують подорожчання проїзду в громадському транспорті

Перевізники заявили, що миритися зі старими тарифами не збираються, тому що працюють в мінус. Деяких з них відзначають, що навіть вартість проїзду в 10 грн. не покриє всіх витрат. Також перевізники заявили, що не виходитимуть на роботу. Доки ситуація не покращиться.

Паралельно з приватними перевізниками Тернополя, які не здійснюють перевезення громадським пасажирським транспортом, ведуться перемовини для вирішення транспортних проблем у місті.

Нагадаємо, з 1 листопада в Тернополі вартість проїзду в тролейбусах зросла з 4 до 8 грн, а в маршрутних автобусах – з 5 до 9 грн. 4 листопада жителі міста провели «транспортне віче» на Театральній площі. В акції проти подорожчання проїзду взяли участь близько тисячі осіб. Потім люди вирушили на пішохідні переходи, заблокувавши рух по вулицях Замковій, Пирогова, а також центральної вулиці Руській.

В результаті мерія скасувати підвищення тарифу до 9 грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему