Відео

За мир Росії треба заплатити дуже дорогу ціну (відео)

За мир Росії треба заплатити дуже дорогу ціну (відео)

Президент Росії Володимир Путін запропонував Японії ухвалити мирну угоду в питанні належності південних Курильських островів.

Проте сьогодні, 24 жовтня, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе зробив гучну заяву, яка може стати відправною точкою у розвитку відносин між Японією та Росією.

Як повідомляють японські ЗМІ, Абе заявив, що мирний договір з Росією можуть укласти тільки після того, як Курильські острови увійдуть до складу Японії. 

"Відносини з Росією знаходяться в ненормальному стані. Між двома країнами вже більше 70 років не укладено мирний договір", - зазначив прем'єр Японії.

Варто нагадати, що 12 вересня на Східному економічному форумі президент РФ Володимир Путін запропонував Японії підписати угоду без будь-яких умов, однак японська влада відмовили через невирішену давню суперечку про приналежність Курильських островів.

Президент Росії Володимир Путін та прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе

Президент Росії Володимир Путін та прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе фото 1

Президент Росії Володимир Путін та прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе фото 2

Справа у тому, що  Ітуруп, Кунашир, Шикотан і групи островів Хабомаї після закінчення війни увійшли до складу СРСР. Японія у свою чергу вважає, що таке рішення не має законних підстав.

Глава японського уряду додав, що рішення територіальної суперечки допоможе "відкрити нову еру в двосторонніх відносинах".

Що на це скаже Путін? Чекаємо.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, росія, японія, володимир путін, сіндзо абе, курильські острови
В тему