Відео

На Волині мобільний оператор допомагатиме поліції в пошуку дітей (відео)

На Волині мобільний оператор допомагатиме поліції в пошуку дітей (відео)

Коли надходить повідомлення про зникнення людини чи дитини, найважливішою є перша доба, аби виявити місцезнаходження та знайти зниклого. А тому мобільний зв'язок та спеціальні мобільні додатки це величезна допомога поліції у цій справі.

Спільний проект Національної поліції України та ПрАТ «Київстар» з пошуку дітей уже діє у 18 областях України й охоплює 17 мільйонів абонентів.

Нарешті його презентували і в Луцьку.  Така соціальна програма покликана допомогти поліцейським у розшуку зниклих дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку презентували додаток «My Pol», який дозволяє миттєво викликати поліцію

Упродовж дев’яти місяців цього року органами поліції у Волинській області зареєстровано 151 заяву та повідомлення про зникнення дитини.

 «У 141 випадку, тобто в понад 93%, дітей вдалося розшукати протягом доби. Поліція діє негайно на повідомлення про зникнення дитини. Одразу ж на місце події виїжджає група реагування патрульної поліції», - зазначив заступник начальника поліції області Сергій Козак.

За його словами, впровадження спільного проекту посилить ефективність роботи поліції з розшуку дітей.

Що потрібно робити у випадку зникнення дитини?

Начальник сектору ювенальної превенції поліції Волині Інна Остапович розповіла:  

  • Про зникнення дитини повідомити поліцію потрібно невідкладно. Це – міф, неправда, що правоохоронці приймають заяву тільки через три дні після зникнення людини. Неприпустимо зволікати жодної хвилиною. Подати заяву можуть не тільки батьки, а й будь-хто з рідних  - бабуся чи дідусь, наприклад.

Піар-менеджер Київстар у Західному регіоні Олександра Гнатик докладно ознайомила з механізмом розшуку зниклих дітей за сприяння мобільного оператора.

  • Отримавши інформацію про зниклу дитину від поліції, оператор мобільного зв’язку надсилає абонентам текстові повідомлення з описом дитини та посиланням на сторінку ювенальної превенції в соціальній мережі, де розміщені фото та детальна інформація. Люди, котрі впізнають розшукувану особу або мають будь-яку інформацію про її місцезнаходження, зможуть повідомити про це за номером 102.

Як повідомили під час заходу, найпоширенішими причинами через які діти залишають місце проживання, є конфлікти з батьками або опікунами, прагнення до самостійного способу життя, насильство в сім’ї, залишення дітей без догляду, цивільно-правові спори між батьками, а також схильність до бродяжництва.

Нагадаємо, у вересні на Волині розпочав роботу мобільний додаток «My Pol» для миттєвого виклику поліції.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, поліція, київстар, діти
В тему