Відео

Робот Софія хутко забалакала по-українськи (відео)

Робот Софія хутко забалакала по-українськи (відео)

Високотехнологічне творіння робототехніки заговорило українською в ефірі вітчизняного телеканалу. 

Робота Софію, яку після відвідин України уже можна жартівливо нарікати Софією Київською, запросили до студії ранкової телепередачі «Сніданок 1+1». І тут андроїд, який уміє виражати людські емоції, на подив ведучих заговорила нашою рідною мовою. Софія ґречно привіталася : «Вітаю, дякую за запрошення», – чітко вимовила вона.

Правда, далі «робожінка» із зовнішністю голлівудської ікони Одрі Хепберн усе ж вела діалог англійською. Зокрема, відповідаючи на запитання ведучої, що для неї означає романтична пора осені, робот пожартувала, що їй до вподоби український клімат: «Я люблю холодні клімати, тому що це убезпечує мене від перегрівання».

Супроводжував Софію на інтерв’ю американець Марк Гінзбург, венчурний інвестор, представник AngelVest в Україні.

На запитання, який найяскравіший спогад про Україну Софія візьме із собою додому в Нью-Йорк, дівчина-робот відповіла: «Про спокійний настрій українців і технологічні амбіції вашої нації».  

Один із читачів, які надсилали свої запитання для гості передачі, поцікавився, в якій професії роботи ніколи не зможуть замінити людей, на що Софія парирувала: «Я би сказала, що тварини (під цим дещо образливим для людства терміном мала на увазі взагалі живих істот, зокрема і вищих приматів – людей) більш розумні, бо вони можуть жити в природному середовищі. В цьому плані вони розумніші за нас (роботів. – Ред.)».

Наостанок робот Софія дала пораду українцям, як нам покращити життя у нашій країні: «Думаю, що коли щось іде не так, як ви того хочете, то робіть так, як воно могло би бути краще. Складіть план і дотримуйтеся його. Це не означає, що вам завжди вдасться отримати те, чого ви хочете. Але якщо ви щасливі, знаючи, що маєте ціль, то ви проживаєте краще життя».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, технології
В тему