Відео

У Львові нема як виходжувати немовлят через нестачу деталей до апаратів штучного дихання (відео)

У Львові нема як виходжувати немовлят через нестачу деталей до апаратів штучного дихання (відео)

Робота львівського охматдиту, де в реанімаціях рятують новонароджених, на межі зупинки. Клініці катастрофічно бракує необхідних деталей для апаратів штучної вентиляції легенів. Три з них уже не працюють. Техніка виходить із ладу, потребує оновлення, а грошей немає. Протягом року на дев’яти ліжках із апаратами штучної підтримки життя дихало 400 немовлят.

Ідеться в сюжеті ICTV.

«Це є контури для штучної вентиляції легень. На даний момент у нас є оце останній контур одноразового використання. Це адаптер, без якого сам апарат не буде працювати», – показує «запчастини» до медапаратури  співробітниця медичної установи.

Аби врятувати немовлят, у Львові лікарні «Охматдит» потрібні адаптери і контури до апаратів штучного дихання, які допомагають дихати новонародженим. Зараз лікарі використовують контури і пластмасові трубки багаторазового використання. Але вони теж не вічні: їх можна експлуатувати тільки три роки. Та через те, що в дії цілодобово, деякі пристрої почали давати збій.

«У нас є критична ситуація з цими адаптерами. Враховуючи те, що до нас надходять діти, то ми мусимо позичати в іншому відділенні. Не вистачає контурів, не вистачає адаптерів і теплових датчиків. Тобто наразі працює сім апаратів, на яких перебувають діти», – повідала про скрутну ситуацію завідувач відділення реанімації новонароджених Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» Наталія Кунта.

 

 

Ще три апарати не виконують своїх функцій узагалі. Аби їх запустити, потрібне нове комплектування: температурні датчики, перехідники для зволожувачів дихальних контурів та камер.

Якби не апарати штучної вентиляції легень, у пана Миколи сталося би горе. Під час проходження родовими шляхами його первісток отримав травми, була навіть асфіксія.

«Завдяки цьому устаткуванню моя дитина ще жива. Моя жінка зараз би носила чорну хустину… Якщо в когось є якісь кошти, гроші треба збирати негайно…» – каже чоловік.

«Вартість одного такого комплекту, який потрібно замінити, – від 10 до 30 тисяч гривень у залежності від конкретного апарата. Оголошено збір на 80 тисяч гривень –  це з розрахунку на 6–7 комплектів», – кажуть у лікарні.

Усі, хто хоче допомогти, можуть переказувати кошти за такими реквізитами:

Номер рахунку: 3155 5351 1191 11

ГУДКСУ у Львівській області

МФО: 825014

ЗКПО: 01996728

Отримувач: КЗ ЛОР ЛОДКЛ «Охматдит»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, діти, обладнання, діти, Лікарі
В тему

Останні матеріали