Відео

У Рівному неврівноважений чоловік хотів підірвати гранату (відео)

У Рівному неврівноважений чоловік хотів підірвати гранату (відео)

Рівненські патрульні знешкодили чоловіка, який погрожував підірвати гранату. Як повідомляють численні ЗМІ, подія відбулася близько третьої години ночі 27 вересня. Патрульні саме відпрацьовували виклик по крадіжці.

Чоловік їхав велосипедом вулицею Коперника. Побачивши патрульних, зненацька залишив велосипед та побіг у двори. Його наздогнали. Тоді втікач витягнув з кишені гранату та став погрожувати, що підірве себе та поліцейських.

Доки один з правоохоронців вів з неврівноваженим чоловіком перемовини, інший непомітно підібрався до нього ззаду та повалив на землю. Затриманим виявився 33-річний Юрій, військовослужбовець Збройних сил.

Патрульний Валентин Кучерук, ризикую життям, збив зловмисника з ніг і зафіксував гранату в руці. Його напарник – Микола Харчук, відібрав гранату і викликав саперів і слідчих. Обидва поліцейських – учасники бойових дій. Служили в 30-й і 51-й механізованих бригадах.

Речниця патрульної поліції Рівненської області Оксана Юрченко повідомила, що розпочато досудове розслідування за фактом незаконного поводження з боєприпасами. Відкрито кримінальне провадження за статтею 348 Кримінального кодексу України, тобто за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу. Гранату РГД-5 поліцейські вилучили та направили на експертизу. Військовик виявився тверезим, а пройти перевірку на стан наркотичного сп’яніння відмовився. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, боєприпаси, поліція
В тему