Відео

Помер сенатор Джон Маккейн, який називав Росію «бензоколонкою» (відео)

Помер сенатор Джон Маккейн, який називав Росію «бензоколонкою»  (відео)

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн помер у віці 81 року. Про це повідомляє The New York Times.

«Сенатор Джон Сідні Маккейн III помер о 16:28 дня (1:28 ночі неділі за київським часом)», – сказано в заяві, поширеній його офісом.

Відзначається, що поруч з ним знаходилися його дружина і рідні. «На момент смерті він вірно прослужив США 60 років», – відзначили в заяві.

24 серпня стало відомо, що Маккейн відмовився від подальшого лікування пухлини мозку, яку йому діагностували в 2017 році. Сім'я вказала, що прогресуюча хвороба і вік Маккейна привели до вирішення зупинити лікування проти агресивної гліобластоми.

Джон Сідні Маккейн народився 29 серпня 1936 року. Він представляв в сенаті США штат Арізона, в 2016 році його переобрали на шостий термін. У 2008 році Маккейн балотувався в президенти від Республіканської партії. Сенатор різко критикував зовнішню і внутрішню політику обраного в 2016 році американського лідера Дональда Трампа.

29 серпня сенатору мало б виповнитися 82 роки.

Президент США Дональд Трамп у зв'язку з кончиною політика висловив співчуття його родині.

«Мої найглибші співчуття і повага сім'ї сенатор Джона Маккейна. Наші серця і молитви з вами!» – написав американський лідер у Twitter.

Нагадаємо, Маккейн виступав на Евромайдані 15 грудня 2013.

Він також неодноразово висловлювався за посилення санкцій проти Москви. 20 березня 2014 року Так, Міністерство закордонних справ Російської Федерації опублікувало список санкцій щодо представників США, у відповідь на санкційні заходи проти ряду російських офіційних осіб у відповідь на анексію Криму Російською Федерацією. До списку увійшло дев'ять громадян США, в тому числі Джон Маккейн. Йому був закритий в'їзд на територію Російської Федерації. У відповідь Джон Маккейн іронічно посміявся над російськими санкціями: «По всій видимості, мені не вдасться провести весняні канікули в Сибірі, мої акції Газпрому пропали, а мій таємний банківський рахунок в Москві заморожений. Проте, я ніколи не припиню зусиль на підтримку свободи, незалежності і територіальної цілісності України, включно з Кримом».

За кілька днів до цього Маккейн заявив: «Росія – це бензоколонка, яка прикидається країною».

22 січня 2015 року Маккейн закликав президента Барака Обаму надати Україні летальну зброю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, сша
В тему

Останні матеріали