Відео

Помер Едуард Успенський - творець Чебурашки та листоноші Пєчкіна (відео)

Помер Едуард Успенський - творець Чебурашки та листоноші Пєчкіна (відео)

Письменник Едуард Успенський помер у Москві. Автору дитячих книг і творцеві Чебурашки було 80 років.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на інформоване джерело. За словами інсайдера, серце письменника зупинилося ввечері 14 серпня, у будинку письменника в Новій Москві. Поряд з ним була його дружина.

Протягом останніх тижнів він не вставав з ліжка через стан здоров'я. Російські ЗМІ повідомляють, що Успенський боровся з онкологічним захворюванням. На початку серпня він повернувся після лікування з Німеччини. У Росії йому пропонували спостерігатися в московській клініці, але він відмовився.

Інформацію про смерть Успенського підтвердила дочка письменника Ірина, пише російське інформагентство ТАСС: «На жаль, Едуард Миколайович помер. На жаль».

Едуард Успенський народився у Московській області в 1937 році. Здобувши освіту інженера у Московському авіаційному інституті, Успенський прославився як дитячий письменник і автор сценаріїв до мультфільмів. Серед популярних персонажів, придуманих їм – Крокодил Гена і Чебурашка, кіт Матроскін, Дядя Федір, листоноша Пєчкін, пес Шарик, брати Колобки. Загалом, за його сценаріями і творами зняли 60 мультфільмів.

Твори письменника перекладені більш ніж на 25 мов.

До слова, Едуард Успенський був одним з небагатьох представників російського шоу-бізнесу, який не підтримував політику Путіна. У 2014 році Едуард Успенський заявив російському телеканалу «Дощ», що Росія після анексії українського Криму розділилася на два табори: «Країна розділилася на 10% розумних і на 90% ідіотів. Я вважаю, що я належу до десяти розумних, тому що вся ця історія з Кримом – потворна». Також чоловік зазначив, що на жаль, йому думку розділяють дуже мало знайомих.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, смерть
В тему