Відео

Китайські будівельники спорудили хмарочос із гігантським водоспадом (відео)

Китайські будівельники спорудили хмарочос із гігантським водоспадом (відео)

Азіатські інженери «вбудували» водоспад у хмародер – і тепер кришталевий потік спадає з величезної висоти, гіпнотизуючи городян неймовірним видовищем.

Про це пише видання BoredPanda.

Щоби побачити такі шедеври природи, як водоспади, люди їдуть у далекі мандри. Хтось із китайської будівельної компанії Guizhou Ludiya Property Management усвідомив це і подумав: «Гей, чому би нам не влаштувати водоспад на одній із граней нашого нового водоспаду?» І знічев’я створили найвищий у світі штучний водоспад, і люди не можуть визначитися, хороша це ідея чи погана.

Не можна заперечувати, що виглядає ця дивовижа ефектно, до того ж утворює неймовірну веселку перед будівлею, коли вранці сходить сонце. Утім, цей штучний водоспад, що з’явився в місті Гуян, столиці провінції Гуйчжоу в південно-західній частині Китаю, потребує роботи чотирьох потужних насосів для піднімання переробленої води на висоту 380 футів, перш ніж вона каскадом упаде вниз із велетенської споруди. Творці водоспаду зіткнулися з величезними інженерними проблемами під час будівництва, до того ж затрати на електроенергію, яку водоспад буквально «пожирає», перевищують 100 доларів у годину. Тож вмикають потоки води лише в особливих випадках.

Відзначимо, що місто переживає бурхливий розвиток. Сюди на хвилі будівельного буму переїздять люди з інших провінцій. Ще п’ять років тому це був один із найзлиденніших регіонів Китаю. Але зараз уряд будує тут великий центр обробки даних. Тож економіка помітно пожвавилася. Наприклад, бази для Apple, Google і Amazon будуть розташовані в Гуяні.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, китай, водоспад
В тему