Відео

Google думає що Дональд Трамп - «idiot» (відео)

Google думає що Дональд Трамп - «idiot» (відео)

Інтернет-активісти, налаштовані проти президента США Дональда Трампа, втрутилися в алгоритми пошукової системи Google з метою троллінгу американського лідера.

Про це пише «Gazeta.ru».

Якщо вбити у пошук слово «idiot», то розділ з картинками буде буквально завалений фотографіями Трампа.

Це сталося через скоординовані атаки кількох тисяч користувачів Інтернету, які опублікували величезну кількість постів і новин, що містять в собі слова «ідіот» і «Трамп».

Кампанія була запущена ще 12 липня, під час візиту Дональда Трампа до Великобританії. Тоді активісти повернули трек рок-групи Green Day «American Idiot» ( «американський ідіот») в британські чарти в рамках протесту проти діяльності політика. При цьому вважається, що ця пісня була написана рокерами під враженням від президентства Джорджа Буша-молодшого.

Подібні кампанії називаються «Google-бомбинг», або «пошукова бомба». Сама компанія визнає, що іноді пошукова система дає такий збій, але Google до просування тієї чи іншої «бомби» відношення не має.

Пошуковик є відображенням того обсягу контенту, який доступний в Інтернеті в даний момент. Велика кількість штучно створених публікацій можуть вплинути на алгоритм видачі і спотворити результати пошуку.

Якщо атака тролів з часом ослабне або зовсім зупиниться, видача картинок поступово прийде в норму. А поки Google триває асоціювати американського політика з ідіотом.

Як пишуть ЗМІ, інтернет-тролі практикують маніпуляції пошукачем Google з 1999 року. Одним із прикладів може служити історія, коли за словом «брехун» користувачам показували біографію британського прем'єр-міністра Тоні Блера.

Одним з найвідоміших прикладів бомбінга став запит «miserable failure» («жалюгідний невдаха»), який став популярним в 2003 році. Забивши ці два слова в Google, користувач бачив у себе на екрані посилання на біографію Джорджа Буша-мол., який як раз балотувався на другий термін.

У 2008 році, завдяки зусиллям хакерського угруповання Anonymous, стаття про церкву саєнтології почала з'являтися в пошуковій видачі по запиту «небезпечна секта».

Через два роки бомбінгом піддався і екс-президент Франції Ніколя Саркозі.

Тисячі зловмисників зв'язали його сторінку в Facebook c запитом «trou du cul du web» («інтернет-придурок»).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, курйози, Політика, дональд трамп
В тему