Відео

ЧС-2018: Віда публічно вибачився за «Слава Україні!» (відео)

ЧС-2018: Віда публічно вибачився за «Слава Україні!» (відео)

Хорватський футболіст Домагой Віда, який після перемоги збірної над командою Росії в чвертьфіналі ЧС-2018 записав відео зі словами «Слава Україні!», публічно вибачився за це перед росіянами.

Відповідне відео з'явилося в Youtube.

На відео видно, що журналіст, після матчу запитав у нього, чи  не збентежив футболіста свист на трибунах, коли Хорватія грала проти Англії.

«Ні. Я знаю, що зробив помилку. Я хочу ще раз вибачитися перед російськими людьми ... Вибачте, це життя. Треба вчитися на помилках», - заявив Віда і потиснув руку журналістові.

 

 

Кілька днів тому українські користувачі Facebook взяли участь, мабуть, в одному з найбільш резонансних флеш-мобів за останні місяці. Все почалося з новини про те, що захисник збірної Хорватії Домагой Віда може бути дискваліфікований за відеозвернення, яке він записав разом з колишнім гравцем команди Огнєном Вукоєвичем після перемоги над Росією на Чемпіонаті світу-2018. Відео, на якому звучать слова Домагоя Віди «Слава Україні!», викликало хвилю обурення в Росії. ФІФА, згідно зі статутом, присікає різні політичні виступи футболістів.

Це, в свою чергу, обурило деяких українців. Хтось із користувачів Facebook запропонував влаштувати флеш-моб: зайти на офіційну сторінку FIFA, поставити один бал в розділі «Відгуки», і написати в коментарях «Слава Україні!». Цю ініціативу підтримало понад 150 тисяч українців, які буквально обвалили рейтинг сторінки футбольної асоціації.

Флеш-моб підтримав навіть генеральний прокурор Юрій Луценко. Правда по-своєму. Він поставив три бали, і написав «Слава Україні!», що було висміяне користувачами соцмереж.

Пізніше українські користувачі Facebook почали скаржитися на те, що адміністрація соціальної мережі почала блокувати акаунти деяких людей. Крім того, FIFA закрила в своїй сторінці розділ «Відгуки».

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, хорватія, домагой віда, футбол, спорт
В тему