Відео

На Київщині зафіксували черговий смерч (відео)

На Київщині зафіксували черговий смерч (відео)

В Інтернеті з’явилося чергове відео смерчу. Цього разу торнадо бушувало над Київщиною.

Для створення смерчів потрібно кілька чинників: висока температура, дуже висока вологість повітря, насиченість атмосфери вологою і сприятливі синоптичні процеси.

Проте аби виникнув смерч цих факторів замало (при даних погодних умовах смерч з’являється лише в 1 випадку зі 100). Тому прогнозувати явище практично неможливо.

Варто зазначити, що смерчі в Україні проходять щорічно в різних регіонах. Найбільше їх спостерігають уздовж Дніпра – в Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській, Черкаській, Київській областях, а також на заході – на Волині, Рівненщині та Львівщині.

«Природне явище зафіксовано у Святошинському районі на Новобіличах 13 червня 2018 року о 15:41» – зазначає автор відео.

Запис досить короткий, та ще й неналежної якості, відтак дуже тяжко зрозуміти в якій саме частині України був знятий ролик.

 

 

Нагадаємо, 17 червня українці зафільмували смерч над узбережжям Чорного моря у Приморському (село в Україні, в Кілійському районі Одеської області).

Смерч зняли на відео відпочивальники. Стихія декілька хвилин бушувала далеко від зони відпочинку, відтак ніхто не постраждав. Однак раптове торнадо неабияк налякало людей.

Під Одесою пронісся ще один смерч (відео)

А напередодні подібне явище зафіксував житель Сумської області у неділю, 10 червня. Подія сталася в селищі Ямпіль.

Ще один смерч був зафіксований 7 червня, в центрі Запоріжжя. Відповідне відео, зняте автомобілістом, було опубліковано у YouTube.

Українці по всі країні фільмують смерчі (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Надзвичайні події, київ, погода
В тему