Відео

Як школярі з непідконтрольних територій Донбасу можуть отримати українські атестати (відео)

Як школярі з непідконтрольних територій Донбасу можуть отримати українські атестати (відео)

Аби надалі здобувати освіту в українських вишах та за кордоном, школярі з непідконтрольних територій Донбасу можуть отримати українські атестати.

Для цього дітям пропонують навчання в освітніх центрах «Донбас-Україна», яких в регіоні вже 23. Так, журналісти поспілкувалися зі студентами-переселенцями, які наразі навчаються в Приазовському технічному державному університеті. Про це розповідають представники асоціації аналітиків «Кальміуська група».

«Кальміуська група» - це неформальне об’єднання українських аналітиків, мета якого - сприяння відновленню державного суверенітету на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

До складу групи увійшли: Олександр Дмітрієв - засновник платформи культурних ініціатив «Лампова», Марія Золкіна - аналітик Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва», Олексій Мацука – голова організації «Громадське телебачення Донбасу», Віталій Сизов – аналітик «Донецького інституту інформації».

 

 

 

До слова, нещодавно члени «Кальміуської групи» проводили дослідження на тему «Зв'язки з мирними мешканцями окупованого Донбасу: зберегти не можна втратити»

Так, Марія Золкіна розповіла про те, що об’єднує українських громадян. Віталій Сизов  - про мінські угоди та дії української влади щодо вирішення конфлікту. Олександр Дмітрієв -  про компроміси, на які готові українці для вирішення конфлікту на сході

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, донбас, школярі, навчання, освіта
В тему