Відео

Хазяї навчили свого глухого пса мови жестів (відео)

Хазяї навчили свого глухого пса мови жестів (відео)

Цуценя стаффордширського тер’єра повертали до притулку для тварин п’ять разів, перш ніж воно знайшло новий дім і справді люблячого господаря.

Британець навчив свого глухого собаку мови жестів. Десятимісячний стаффордширський тер’єр на кличку Айвор мав важку долю: щеням його п’ять разів повертали до притулку «прийомні» хазяї, а причиною всьому вроджена вада – пес абсолютно глухий. Пише портал Bored Panda.

В результаті собака-інвалід опинився у Королівському товаристві із запобігання жорстокому поводженню з тваринами. Працівники центру оточили Айвора турботою та піклуванням, а також почали вчити… мови жестів. Так, з допомогою фахівців установи цуцик опанував команди «сидіти» і «ходімо».

А в грудні минулого року Айвор знайшов господиню і домівку – його забрала до себе жінка на ім’я Еллі Бромілоу. Еллі просто обожнює свого улюбленця, попри його глухоту. І продовжує вчити його жестовим командам. Зокрема, кмітливий стаффорд уже знає жести «ляж», «залишися», «піди геть», а зараз саме вчить «перевернися».

«Мати глухого собаку – це те ж саме, що мати собаку, який чує. І я все одно багато спілкуюся із ним, хоч він і не чує з моєї балаканини жодного слова, – розповідає Бромілоу. – Зате в Айвора чудовий нюх. І ми використовуємо це, організовуючи для нього ігри, щоб був більше зайнятий. Ховаємо різні пригощання у будинку, а він їх шукає».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Світ
В тему