Відео

Папа Римський омив ноги 12 в'язням (відео)

Папа Римський омив ноги 12 в'язням (відео)

29 березня, у Великий Четвер, у римській в’язниці «Regina Coeli» («Цариця Неба») Папа Римський, наслідуючи жест Ісуса під час Тайної Вечері, обмив ноги дванадцятьом в’язням. Це були вихідці з семи країн: 4 італійці, 5 філіппінці, 2 марокканці, молдаванин, нігерієць та сьєра-леонець. Восьмеро з них – католики, один – православний, інші – мусульмани та буддист. Про це повідомило «Радіо Ватикану».

Святу Месу у в’язниці Папа відслужив на престолі, який привіз у подарунок для цього виправного закладу. Він зроблений у формі бронзової скульптури, що зображає пастиря, який визволяє овечку, яка заплуталася у хащах.

Проповідь Папа розпочав зі слів, якими Ісус завершив Своє слово до учнів після вмивання ніг: «Я дав вам приклад, щоб і ви те саме чинили». Він зауважив, мити ноги доручали невільникам чи слугам. А Ісус таким жестом дає нам зрозуміти, що люди повинні служити однин одному. За словами Папи, є люди, які не дотримуються Божих настанов: гордовиті, ненависники, зловмисники, але «ми покликані ще більше служити їм».

Нагадаємо, що Папа Римський щороку обирає для проведення цього обряду особливі локації та особливих людей. Так, у Великий четвер 2013 року понтифік омив ноги малолітнім злочинцям, 2015 року – в’язням римського пенітенціарного комплексу, 2016 року – Папа Римський омив ноги мігрантам-мусульманам, а 2017 року – в’язням в тюрмі для тих осіб, що вчинили особливо тяжкі злочини.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Світ
В тему

Останні матеріали