Відео

США були вражені можливостями китайських безпілотників (відео)

США були вражені можливостями китайських безпілотників (відео)

Міністерство оборони Іраку заявило про практично стовідсоткову ефективність китайських літальних безпілотників CH-4B у боротьбі з «Ісламською державою», повідомляє warisboring.com.

Американське видання посилається на відео з YouTube викладене в Мережу в лютому 2018-го, де іракські військові стверджують, що із січня 2015-го, з моменту прийняття на озброєння CH-4B, дрони виконали не менше ніж 260 повітряних ударів по цілях ІД, практично всі з яких виявились успішними.

Waris Boring зазначає, що «китайські безпілотники на озброєнні Іраку дійсно ефективні».

Читайте також: Назвали головну світову загрозу

Американський журнал The National Interest, передрукувавши публікацію, зауважив, що такі успіхи КНР «повинні стурбувати США».

CH-4 – клон американського дрона MQ-1 Predator, який у березні 2018 року зняли з озброєння ВПС США. Версія CH-4B, що відрізняється від CH-4A збільшеною вантажопідйомністю, переносить по дві протитанкові керовані ракети HJ-10, китайські аналоги американських AGM-114 Hellfire, і високоточні бомби FT-9, оснащені GPS.

Нагадуємо, США звинуватили в небажанні боротися з ІР

Китай представив безпілотник у 2012 році, крім Іраку, його експортують в Алжир, Єгипет і Саудівську Аравію, яка отримала ліцензію на серійний випуск усіх версій CH-4.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Світ
В тему