Відео

Корейці збудували «чорну» діру (відео)

Корейці збудували «чорну» діру (відео)

Найчорнішу будівлю у світі людське око сприймає як «чорну» діру через відсутність відбитого кольору. Матеріал, з якого споруджено будинок, поглинає 99% світла.

Автором першої супер-чорної будови став британський архітектор Асіф Кхана.

Павільйон оптичних ілюзій, який є найчорнішою будовою у світі, відкриється в Пхьончхані, де зараз тривають зимові Олімпійські ігри. Пишуть ЗМІ.

Як йдеться в повідомленні, павільйон побудований з матеріалу Vantablack, що сприймається як порожнеча. Вперше його представили вчені Національної фізичної лабораторії Великобританії ще в 2015 році. Він виконаний з нанотрубок, розташованих на алюмінієвій фользі, і коли фотони потрапляють на матеріал, вони не відображаються, а перетворюються в тепло.

Матеріал поглинає 99% світла, через відсутність відбитого кольору людське око сприймає його як чорну діру - наче на місці речовини нічого немає. Через це об'ємні предмети сприймаються, як плоскі.

Крім того, павільйон покритий маленькими світловими прутами, що створюють ілюзію зоряного розсипу.

«З відстані конструкція схожа на вигляд з вікна, що виходить у відкритий космос. З наближенням до неї це відчуття ростиме, а при вході в будівлю створиться враження, ніби вас поглинула хмара темряви», - розповідає архітектор Асіф Кхан.

ЗМІ також зазначають, що всередині павільйону розташована простора «водяна кімната» - мультисенсорна інсталяція, яка вихлюпує 25 тисяч крапель води за хвилину. Краплі тектимуть по жолобах, за якими можна ходити, а потім потрапляти в «озеро», що висихає і з'являється знову, Водночас, відвідувачі зможуть взаємодіяти з сенсорами і задавати їм ритм.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Світ
В тему