Відео

Топ-7 нових фільмів, які варто подивитися в 2018 році (відео)

Топ-7 нових фільмів, які варто подивитися в 2018 році (відео)

Про любов іхтіандра на тлі великої політики, недієздатність місцевої поліції, ліліпутів майбутнього та будні спецінтернату – про що розповідатимуть новинки кіноіндустрії 2018 року?  

«Форма води»

Прем’єра: 18 cічня

Країна: США, Канада

Жанр: фентезі

Картина від відомого мексикансько-американського режисера Гільєрмо дель Торо, який у своїх фільмах уміло та переконливо поєднує історичну реальність, сучасність чи найближче майбутнє із фантазійними персонажами – злими та добрими монстрами, що потрапляють до нас із інших вимірів. Так було в «Лабіринті Фавна» (2006, 2 номінації на «Оскар»), «Хеллбої 1, 2» (2004, 2008) і «Тихоокеанському рубежі» (2013).

В «Формі води» сюжет розвивається в 1963 році – під час загострення Холодної війни між США та СРСР. У секретній лабораторії американців самотня Еліза випадково виявляє людину-амфібію, над якою проводять досліди. Вона закохується в незвичайного чоловіка. Пристрасті розпалюються на тлі великої політики – США хотіли використовувати іхтіандра у військових цілях.

Прем’єра стрічки відбулася на Венеціанському кінофестивалі, де вона отримала «Золотого лева» як «Кращий фільм».

 

«Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі»

Прем’єра: 1 лютого

Країна: США

Жанр: кримінальна драма

Зневірившись дізнатись у поліції правду про те, хто вбив її доньку, Мілдред Хейс орендує три білборди і залишає на них послання із закликом до громадськості відвідати місто з найбільш неадекватною поліцейською дільницею, де халатно ставляться до своїх обов’язків. Ситуація між владою і Мілдред загострюється, тому що до справи виявляється причетний заступник шерифа, офіцер Діксон. Чи вдасться жінці, яка не має впливових покровителів, змусити шефа поліції знайти вбивць дочки?

Інтерес до цього фільму, безумовно, у нас буде підвищеним через схожу ситуацію, коли в кінці 2017 року вбили юристку таі правозахисницю Ірину Ноздровську, котра займалася розслідуванням загибелі рідної сестри – останню в 2015 році на смерть збив племінник голови Вишгородського райсуду. Ноздровській постійно погрожували. Її вбивство викликало великий резонанс: люди обурені бездіяльністю поліції.

 

«Зменшення»

Прем’єра: 11 cічня

Країна: США

Жанр: фантастична комедія

У фільмі явні й оригінальні посилання до класичної сатирико-фантастичної повісті «Подорож Гуллівера» Джонатана Свіфта. Як врятувати Землю від перенаселення в майбутньому? Проблему можна вирішити, якщо зменшити всіх людей. Надихнувшись «мініатюрними» можливостями, звичайний хлопець Пол разом з дружиною Одрі вирішив пройти процедуру зменшення. Хто ж знав, що їхнє рішення призведе до непередбачуваних наслідків.

 

«Нові мутанти»

Прем’єра: 12 квітня

Країна: США

Жанр: фантастичний бойовик

Молоді Люди Х тут не рятують світ, а стають заручниками власних руйнівних суперсил. Юні мутанти опинилися в спецінтернаті закритого типу, де їм належить розібратися із самими собою.

 

«Війна струмів»

Прем’єра: лютий

Країна: США

Жанр: історична драма

Фільм знятий на дуже цікаву історичну тему: протистояння Джорджа Вестінгауза, що фінансує Ніколу Теслу, і Томаса Едісона – винахідників, які боролися за використання постійного та змінного струмів. «Війна» почалася в 80-х роках XIX століття. Щоб показати, що змінний струм небезпечний, Едісон навіть підкинув ідею кари на електричному стільці. Але через десятиліття він програв: змінний струм став основою нашого побуту. В ролі Едісона – Бенедикт Камбербетч.

 

«Темні часи»

Прем’єра: 18 cічня

Країна: США

Жанр: історична драма

Ця картина про вирішальний крок Вінстона Черчилля на посаді прем’єр-міністра Великої Британії, який отримав владу за надзвичайних обставин. Успіхи нацистської армії розбурхали британське суспільство, але, всупереч тиску і страху інших політиків, Черчилль відмовляється йти на угоду з Гітлером із фразою: «Не можна вести переговори з тигром, у пащі якого ваша голова». У ролі Черчилля шалений Геррі Олдмен («Леон-кілер», «Дракула»), який нарешті зіграє позитивну роль.

 

«Першому гравцю приготуватись»

Прем’єра: 29 березня

Країна: США

Жанр: фантастика

Фішка в тому, що актуальну картину про ігрову, віртуальну реальність узявся зняти сам Стівен Спілберг. Дії розгортаються в антиутопічному світі в 2045 році. Головний герой підліток Оуен Вейд Воттс безперервно грає в віртуальну комп’ютерну гру OASIS. Її творець, геніальний і ексцентричний Джеймс Голлідей, склав заповіт: усі його гроші отримає гравець, який першим виявив цифрове «пасхальне яйце», яке мільярдер сховав десь на просторах віртуального квесту. Воттс не очікував, що гра може стати небезпечною.

 

«Собачий острів»

Прем’єра: 3 травня

Країна: Японія

Жанр: анімація

Герой «Острова» – маленький хлопчик, який у пошуках свого тер’єра Рекса подорожує Японією. І часто люди при зустрічі з ним поводитимуться як собаки, а собаки – по-людськи. Фільм зроблений в оригінальній ляльковій техніці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Світ
В тему