Відео

Алігатори вмерзли в лід у Північній Кароліні (відео)

Алігатори вмерзли в лід у Північній Кароліні (відео)

Алігатори, що мешкають у Національному парку Північної Кароліни, замерзли разом з водою в місцевих водоймах – на поверхні залишилися видними тільки їхні пащі – повідомляє vesti.ru.

На початку року добра половина штатів США виявилася в режимі надзвичайної ситуації через морози та снігопади, що обрушилися на країну. В деяких регіонах температура впала до мінус 30 градусів за Цельсієм, жертвами негоди стали, за останніми даними, 26 людей.

Доглядач Shallotte River Swamp Park зняв знерухомлених рептилій.

Несолодко довелося і тваринам, зокрема алігаторам з Північної Кароліни. Рептилії в буквальному розумінні вмерзли в лід, який скував річки й озера. При цьому плазуни не гинуть, а вміло знижують температуру свого тіла і впадають у стан своєрідного сплячого режиму, який фахівці називають brumation – «гібернація». За словами експертів, алігатори інстинктивно знають, коли ставок ось-ось замерзне. Вони висувають з-під води ніздрі та завмирають, щоб лід скував їхні пащі, після чого в такому «підвішеному» стані чекають відлиги.

При цьому плазуни живі, так як мають можливість регулювати температуру свого тіла, підлаштовуючись під умови навколишнього середовища.

У коментарях до відео користувачі поцікавилися, чи реагуватиме рептилія, якщо хтось пройде поряд з її носом. Фахівці парку відповіли, що алігатори, найімовірніше, не будуть відповідати, так як зберігають енергію для підтримки температури тіла.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Світ
В тему