Відео

Назвали найбільш провальні фільми 2017 року (відео)

Назвали найбільш провальні фільми 2017 року (відео)

Видання Variety визначило список найбільш провальних кінострічок року, що минає.

Тобто тих, що не тільки не принесли творцям прибутку, а й навпаки – завдали шкоди, пише rg.ru.

Лідером «античарту» стало гранично дивне «сімейне кіно» про пікап-Ктулху «Монстр-траки», яке зібрало всього 64 мільйони доларів при бюджеті в 125 мільйонів.

Наступним іде багатостраждальне вільне фентезі Гая Річі «Меч короля Артура», яке не виправдало мрії як глядачів, так і авторів – 148 мільйонів зборів при бюджеті в 175.

Третій рядок посідає пишна, візуально вигадлива фантастика «Валеріан і місто тисячі планет», з якою Люк Бессон на біс спробував зайти в річку «П’ятого елемента». Публіка порожньої краси фільму не оцінила. Як підсумок: 225 мільйонів зборів при бюджеті в 180. Це можна вважати серйозним провалом, так як, нагадаємо, для того, щоб стрічка просто окупилась і хоча би «пішла в нуль», її збори повинні мінімум у два рази перевищувати витрати на виробництво. При цьому, як підрахували експерти, у випадку з «Валеріаном» планка окупності була набагато вищою – 400 мільйонів. Оскільки неабиякі суми (не названі, але передбачувані) пішли на потужну піар-підтримку амбітної картини.

Четверте місце – ще страждалець-довгобуд: одне з головних розчарувань року епічний цикл Стівена Кінга «Темна вежа». Фільм був рознесений критиками на шматки: 111 мільйонів каси проти бюджету в 60.

На п’ятому – історична драма з Оскаром Айзеком і Крістіаном Бейлом «Обіцянка», про яку ви, найімовірніше, навіть не чули. Стрічка зібрала 8 (вісім) мільйонів при бюджеті в 90.

І, нарешті, помпезний фільм-катастрофа режисера-дебютанта Діна Девліна (сценарист серій «Універсальний солдат» і «День незалежності») з Джерардом Батлером «Геошторм» зібрав (після того, як дата прем’єри була кілька разів перенесена), здавалося б, досить непогані 207 мільйонів. Що, проте, не можна назвати успіхом, оскільки вклали в картину 120. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Світ
В тему