В центрі уваги

Як вибирати якісний столовий посуд?

Як вибирати якісний столовий посуд?

Настав час великого оновлення на кухні? Приготуйся до зустрічі з надзвичайно широким асортиментом тарілок, салатників, склянок, келихів, глечиків та сервізів у сучасних магазинах. Але як придбати міцні, універсальні та непідвладні часу вироби, які не доведеться часто замінювати? Відповідь – купити столовий посуд у магазині Аврора, до якого можна завітати просто онлайн. А зробити впевнений вибір тобі допоможуть кілька корисних порад.

AD_4nXf-pyFZo5zAnNeRD-Y9CRPO7geVhaXS1_lBU85-fAYcyiHeWquaVK6ePKw2Lym0gQdYSrBSK-elnBm1lPMqBLX-xslOEKrhdM2R31kRlSe--jwDm5AJu6lCTCf7JTUz9S_j5tZGIAEmtfQxNsq_WETQQBg8KbaF0aJ6PJEuYA?key=a5bvTuxv54qgQn9hSDjl4w

ТОП-3 критерії вибору якісного столового посуду

Жодне вживання їжі не обходиться без чашок, тарілок, ложок чи вилок. Хочеш отримувати від цього процесу більше задоволення? Тоді врахуй кілька важливих критеріїв здійснення покупки:

  • тип матеріалу. Тобі можуть сподобатися вироби з кераміки, скла, нержавіючої сталі, бамбуку тощо. Важливо врахувати, які з них є найбільш практичними, довговічними та стійкими до впливу зовнішніх факторів;
  • дизайн та розмір. Завжди потрібно брати до уваги особисті потреби, а також умови використання посуду. Вибирай посуд з класичним дизайном, що не виходить з моди;
  • догляд та обслуговування. Будь-яка річ слугуватиме довго, якщо правильно дбати про неї. Обов’язково заздалегідь з’ясуй, чи можна мити вибраний тобою посуд у посудомийній машині, чистити абразивними засобами тощо.

Розставивши акценти на самому початку, тобі буде простіше прийняти зважене та раціональне рішення.

AD_4nXelQD_uuGZqzoo8qL34gHSl20mHTiP34MU3SEa1u9kgX5KxfS4uCgq1pvVFi9nddVKLjG344Z8EnWYM6KJMSl9fp5ej3Ulgr-O_ORLM25c1mFg5dAyZ2W8-LkvNuNqAIhO9ow9vnx34TAKl2GeS0SVY00_XqyWoeNzxj7CGXg?key=a5bvTuxv54qgQn9hSDjl4w

Як оцінити довговічність матеріалів?

Хоч би яким приємним не був шопінг, непередбачувані витрати ми завжди сприймаємо негативно. Саме тому перед здійсненням покупки краще дізнатися більше про особливості матеріалу, з якого виготовлений посуд.

Вироби з кераміки мають попит через свою універсальність та естетичну привабливість. Однак різновиди цього матеріалу можуть мати різні властивості. Наприклад, порцеляна належить до найбільш міцної категорії, вона є стійкою до подряпин та сколів. Натомість фаянс має порувату структуру та набагато сильніше схильний до пошкоджень.

Скляний посуд здатен створювати навколо себе елегантну та витончену атмосферу. Він матиме чудовий вигляд як у повсякденному, так і у святковому сервіруванні. Проте варто врахувати, що скляні вироби зовсім не стійкі до ударів та можуть бути крихкими. До них краще ставитися обережно. Загартоване скло є більш практичним.

Бамбук – ще один популярний екологічний варіант. Проте довговічність виробів з нього суттєво залежить від технології виготовлення. Посуд, що створений виключно механічним способом, є менш витривалим. Проте зазвичай його поверхню додатково оброблюють теплом або спеціальними речовинами, які закривають пори у деревині, запобігаючи проникненню вологи та шкідливих мікроорганізмів.

Нержавіюча сталь – один із найбільш міцних та витривалих матеріалів. Вона є стійкою до фізичного та хімічного впливу, не окислюється та не іржавіє. Завдяки цьому стальні вироби безпечно використовувати для їжі як вдома, так і на відкритому повітрі.

Естетика обіднього столу: як створити гармонію

Гарне сервірування – це саме те, заради чого ми купуємо новий посуд. Саме тому зовнішній вигляд чашок, тарілок та салатників має велике значення у процесі вибору. Найбільш вдалими варіантами вважаються:

  • мінімалістичний дизайн. Відсутність надмірно великої кількості декоративних елементів робить вироби елегантними та витонченими, а також дозволяє вдало поєднувати їх з текстилем та іншим декором;
  • використання натуральних матеріалів. Природна текстура завжди додає особливого затишку та дарує обідньому столу теплоту.

Цікавим трендом останніх років став добір посуду за принципом mix and match. Він дозволяє не обмежуватися певним стилем чи дизайном та здійснювати вибір за покликом серця. Чашки та тарілки при цьому можуть мати різний візерунок та навіть колірну гаму. Прибічникам такого підходу взагалі не доводиться замислюватися про ретельний пошук необхідних товарів за стилем.

Якісний посуд може бути недорогим. Це доводить інтернет-магазин Аврора, де представлено безліч варіантів тарілок, чашок та столового приладдя. Завітай на огляд та зроби свій вибір.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали