В центрі уваги

Українські монети: про колекціонування для початківців

Українські монети: про колекціонування для початківців

Скільки існують гроші, стільки існує і нумізматика. Все більше українців захоплюються колекціонуванням. Зовсім необов’язково одразу шукати найстаріші золоті монети. Каталог українських монет з цінами від інтернет-магазину «Монітекс» – чудова можливість започаткувати власну колекцію.

Незвичайні вироби монетного двору

Перш за все слід розглянути незвичайні монети для поповнення своєї колекції. Гроші незалежної України також становлять надзвичайну цікавість. По-перше, у колекціонерів можна зустріти екземпляри, які виготовлені не в Україні, а в Великобританії чи Німеччині. Такі вироби відрізняються:

  • кольором сплаву (наприклад, латунні 2 копійки з жовтого сплаву);
  • способом тиснення (герб не випуклий, в увігнутий);
  • розташуванням декоративних елементів та іншими особливостями.

По-друге, тривалий час дизайнери експериментували із зовнішнім видом грошей: можна найти варіанти з гладким гуртом, різним розташуванням грон калини абощо.

По-третє, особливу цікавість у нумізматів викликають вироби з браком. Наприклад, якщо малюнок аверсу розвернутий щодо реверсу, або монета має два аверси.

Колекційні вироби

Починаючи з 1992 року Україна випускає і колекційні монети. Серед чисельних виробів можна виділити екземпляри, які присвячені:

  • областям України;
  • певним подіям;
  • визначним особистостям;
  • тваринам із Червоної Книги;
  • національним святам;
  • знакам зодіаку тощо.

Кожен рік виходить декілька додаткових колекцій, які одразу ж з’являються в каталозі інтернет-магазину «Монітекс».

Таким чином можна зібрати дуже цікаву колекцію виключно з українських монет. Достатньо знайти її в каталозі сайту, де представлені екземпляри ціною від кількох гривень до десятків тисяч.

«Монітекс» пропонує не тільки товари для нумізматів, але й інші предмети колекціонування. Власники антикварних іграшок, фотоапаратів, предметів вжитку, статуеток, нагород зможуть вигідно продати або купити такі товари. Інтернет-магазин надає і послуги з оцінювання антикваріату, причому проводиться така процедура по фото безплатно.     

  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему