В центрі уваги

Чим небезпечна відсутність інтимного життя та як вирішувати проблему

Чим небезпечна відсутність інтимного життя та як вирішувати проблему

Останнім часом дуже багато говорять, що тривала відсутність сексу – досить серйозна загроза для здоров'я людини. Чи так це, і наскільки може бути шкідливим – в нашій статті.

вібратор на пульті

Відсутність сексу: наслідки для здоров'я

Секс – природна потреба людини, відсутність якої загрожує багатьма неприємностями. У кожного з нас ця потреба виражена по-різному, тому наслідки теж можуть бути різними.

Тривала відсутність сексу – цілком поширене явище, причинами якого можуть бути побутові труднощі, складності у відносинах, різниця в темпераменті партнерів і т.д.

Утримання від сексу може негативно відбиватися як на психологічній, так і на фізичній сфері людини. Негативні наслідки такі:

  • агресивність;
  • дратівливість;
  • плаксивість;
  • безпричинна туга;
  • підвищений апетит;
  • апатія.

Наслідки відсутності сексу для жінок

Відсутність інтимної близькості може багатогранно впливати на здоров'я жінки, але в кожному випадку вплив індивідуальний. Докладніше про це.

Низька стресостійкість

Інтимну близькість часто порівнюють з антидепресантом. Під час статевого акту в організмі виробляються гормони, які дозволяють жінці відчувати себе щасливою. Їхня нестача веде до депресії. При тривалій відсутності сексу, що поєднується з проблемами в сім'ї чи роботі, можливі значні розлади нервової системи. Спроби замінити секс чимось, як правило, призводять до зворотного результату.

Погіршення стану здоров'я

Регулярна близькість активізує роботу імунної системи і є хорошим профілактичним засобом проти хвороб. Згідно з дослідженнями, ті, хто регулярно вступає в інтимні відносини, на третину менше стикаються із сезонними захворюваннями.

Серцево-судинні хвороби

Секс – гарна профілактика порушень у роботі серцево-судинної системи. Під час близькості знижується артеріальний тиск, судини тренуються, тому ймовірність інфарктів та інсультів знижується.

Сон

Якщо ви вранці встаєте розбитою, а сон не можна назвати глибоким – у вас є ранні ознаки стресу. Регулярно займаючись сексом, ви піддаєте організм певному фізичному навантаженню, після оргазму настає період повного релаксу і найкращий стан для відходу до сну.

Маса тіла

Хронічний стрес та депресія – привід для того, щоб переїдати. Недолік серотоніну жінка намагається компенсувати солодкою та калорійною їжею. До того ж, секс – це теж фізичне навантаження, користь якого проявляється за певної регулярності.

Шкіра

Недолік сексу дуже часто призводить до гормонального дисбалансу. В організмі виробляється надлишок чоловічих гормонів, які викликають посилене зростання волосся, підвищують жирність шкіри.

Болісні менструації

Порушення гормонального балансу може спричинити хворобливі місячні. Що стосується сексу, то він є безпечним знеболюючим, який допоможе впоратися з головним та м'язовим болем, викликаним надлишком окситоцину.

Наслідки відсутності сексу для чоловіків

Відсутність регулярного сексу у чоловіків також призводить до порушення психологічного та фізичного стану.

Психологічні проблеми

Чоловіки, які потребують регулярного сексу, за його відсутності будуть у пригніченому стані. Довга відсутність сексу може стати причиною апатії, депресії.

Зниження активності сперматозоїдів

При тривалій відсутності сексу кількість насіннєвої рідини збільшується, але активність сперматозоїдів зменшується, як і їхня кількість.

Простатит

Під час еякуляції насіннєва рідина залишає простату. При тривалій відсутності сексу вона застоюється, що призводить до запалення. Простатит є досить серйозним захворюванням, яке може спричинити безпліддя.

Недостатня потенція

Регулярне тренування, яке отримує судинна система, благотворно впливає і на функціонування статевого члена. При тривалій відсутності навантаження ерекція слабшає, підвищується ймовірність інших порушень, наприклад, передчасної еякуляції.

Як подолати тимчасову відсутність сексу

Як бачите, наслідки відсутності сексу можуть бути дуже серйозними. Все геніальне просто – вас виручать секс-іграшки. Рівень розвитку секс-індустрії настільки високий, що кожен з нас знайде в інтим-шопі відповідне рішення. Для жінки це може бути безконтактний стимулятор або вібратор на пульті (ознайомитись з ними можна тут – https://talla.ua/ru/vibrator-na-pulte-du/). Чоловікам можна порекомендувати мастурбатори, які можуть бути ручними, або забезпечувати стимуляцію в автоматичному режимі. Хорошим доповненням будуть стимулятори простати, які можна використовувати спільно з мастурбатором або як самостійне рішення для профілактики простатиту і просто для задоволення.

Тривала відсутність сексу для жінки так само згубно позначається на здоров'ї, як і у випадку з чоловіками. Але відсутність партнера – це не причина для того, щоб зневірятися, завдаючи шкоди своєму психічному і фізичному здоров'ю. Безумовно, самозадоволення не замінить реального партнера, але воно цілком може стати рятівним кругом для тих, хто з якихось причин позбавлений сексу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему