В центрі уваги

Найкращі ролики для профі та новачків

Найкращі ролики для профі та новачків

Улюблене дозвілля багатьох сучасних дорослих і дітей — катання на роликових ковзанах. Для того, щоб це заняття було приємним і безпечним, необхідно правильно підбирати екіпірування, в тому числі — самі ковзани. Ролики, призначені для досвідчених ролерів, повинні відрізнятися від тих, які будуть обрані для тільки отримуючих перші навички того, як стояти і пересуватися за допомогою подібних ковзанів. При виборі важливо спиратися на основні характеристики, які відрізняють їх один від одного, а також мати уявлення, які з відомих брендів спеціалізуються на випуску даних товарів з тієї чи іншої категорії.

Ролики для початківців: головні відмінності

Вибір роликових ковзанів для дітей та дорослих, які ніколи до цього не каталися на них, потребує особливої ??уваги та ретельного підбору. Від правильності вибору залежить не тільки безпека, а й комфорт катання та, як наслідок, бажання надалі займатися ролер-спортом. Зазвичай такі роликові ковзани мають яскравий дизайн та комфортний функціонал. Всі характеристики подібних моделей в сукупності роблять катання безпечним та зручним, сприяють позитивному настрою. 

Вибираючи ролики для початківців, звертайти увагу на те, щоб черевики мали більше видів фіксації, що дозволить надійно закріпити в ньому ногу та гомілкостоп, при цьому не завдаючи дискомфорту та шкоди. Легкому фіксуванню потрібного розміру сприяє кнопкова система регулювання розміру. Зазвичай такі моделі розраховані на кілька розмірів, при цьому устілка не збільшується,  залишається на рівні мінімального розміру. Довжина черевика регулюється під розмір ноги у сантиметрах. Оснащення поліуретановими колесами на підшипниках сприяє практично безшумній плавній, швидкісній їзді. 

Ролики для професіоналів: особливості та характеристики

Ролики для професіоналів тільки на перший погляд можуть здатися такими ж, як вироби для решти всіх категорій, що катаються. Однак їх відрізняє ряд ключових характеристик, серед яких:

  1. Черевики з дуже жорсткою конструкцією. Завдяки їм забезпечується краща стійкість та підтримка ноги при катанні.
  2. Збільшуючі швидкість катання колеса великого діаметра, що дозволяють краще долати перешкоди.
  3. Більш жорсткі кріплення, що зменшують ризик травм та забезпечують кращу фіксацію стопи.
  4. Рами, що виготовляються з більш міцних і жорстких карбонових волокон, що роблять їх довговічнішими і легшими.
  5. Система амортизації, що нівелює удари при катанні і робить його більш комфортним та безпечним.
  6. Спецсистеми гальмування, що швидко і безпечно дозволяють зупинитися.

Деякі професійні моделі, які можна знайти, наприклад, на сайті https://myroller.com.ua/roliki/uroven-katanija/prodvinutyj/, мають розсувні платформи. Вони збільшують контроль над катанням, дозволяючи безпечно виконувати трюки підвищеної складності.

Лідери виробництва роликів: із чого вибирати

Вирушаючи за роликовими ковзанами, важливо розуміти, на продукцію яких брендів варто звернути увагу насамперед. Безумовно, вибирати варто з моделей компаній із хорошою репутацією та робити вибір у перевірених продавців. Магазин роликів MyRoller, наприклад, пропонує товари лідерів продажів, серед яких – Micro Scates, Rollerblade, K2 та інші.

Так, наприклад, для перших серед іншого Rollerblade пропонує модель Rollerblade Microblade 2023, що має зручну та безпечну посадку, жорсткий каркас, гарну керованість та маневреність. Професіонали залишаться задоволені моделлю Rollerblade FURY 2023. Серед її переваг - висока якість матеріалів та комплектуючих, стійкість та легкість, наявність подушки для зручності катання та амортизації.

Компанія Micro Scates пропонує ролерам-новачкам розсувні ролики Micro Infinite, що мають великі колеса з гарною амортизацією. Модель стійка та маневрена, має м'яку вставку в області щиколотки для забезпечення захисту ноги. Досвідченіші райдери зможуть порадувати себе вибором MICRO MT Plus, які мають легку, жорстку алюмінієву раму, міцний каркас і жорсткість коліс 85а.

Не відстає від конкурентів і бренд К2. Початківцям можна вибрати легуі та комфортну модель K2 Marlee BOA для дітей, яка має фірмову систему швидкої шнурівки ВОА, ергономічне розташування рами. Для професіоналів бренд приготував, наприклад, К2 Vo 2 90 PRO M 2014 для швидкісного катання, які мають ремінь п'яти, баклю, швидку шнурівку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему