В центрі уваги

Як використовують альтернативне утеплення та що до нього входить

Як використовують альтернативне утеплення та що до нього входить

В Україні є певний попит на використання альтернативних матеріалів та методів для утеплення певних будівель, у тому числі жилих та комерційних. Це називається - альтернативне утеплення. Така процедура допомагає жителям Волині, Буковини і загалом Західної України досягти ефективного використання енергії для обігріву приміщення.

Які переваги альтернативного утеплення приміщень

Слід зазначити, що альтернативне утеплення сьогодні використовують у якості заміни класичним матеріалам для утеплення приміщень. Це оптимальна заміна для таких матеріалів як мінеральна вата, пінопласт, чи піна.

Серед матеріалів, які входять до альтернативного утеплення приміщень, виділяють наступні:

  • екологічні матеріали, у тому числі бамбук та вовна від овець;
  • аерогелі, які відрізняються мінімальною вагою і великою ізоляційною здатністю;
  • целюлозні ізоляційні матеріали, які виготовляються зі вторинної сировини, сюди відносять картон та газети;
  • термомодульні матеріали, які не змінюють свою термічну провідність в залежності від температури навкруги, у тому числі термалін.

Екологічна чистота

Серед переваг альтернативного утеплення приміщень насамперед виділяють екологічну чистоту. Адже більшість альтернативних матеріалів для утеплення приміщень виготовляються з вторинної сировини, або з природних ресурсів. Це суттєво зменшує негативний вплив на довкілля. Деякі з альтернативних матеріалів для утеплення біорозкладні, деякі, ка наприклад, термалін – ні.

Енергоефективність та безпека

Деякі з альтернативних матеріалів утеплення приміщень мають досить високі теплоізоляційні властивості. Використання таких матеріалів допомагає суттєво зменшити витрати на опалення чи кондиціонування приміщення.

Переважна більшість вказаних матеріалів є гіпоалергенними. Вони не становлять загрози для здоров'я людини, не виділяють шкідливих випаровуваннь.

Який саме вибрати альтернативний утеплювальний матеріал, залежить від замовника. Слід враховувати експлуатаційні потреби, які будуть висунуті перед такими матеріалами. Також варто звернути увагу на ціну альтернативних матеріалів для утеплення приміщень.

Альтернативний утеплювач сьогодні активно використовують люди з багатьох регіонів України, зокрема з таких міст, як: Луцьк, Київ, Рівне, Чернівці та з інших. Це сучасний тренд, який не лише допомагає утеплити жиле чи комерційне приміщення взимку, але й суттєво заощаджує кошти на опалення.

Всі альтернативні матеріали для утеплення приміщень відрізняються простотою під час монтажу та не потребують використання додаткового спорядження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали