В центрі уваги

Гуманітарні та мілітарні проєкти великого бізнесу для підтримки України

Гуманітарні та мілітарні проєкти великого бізнесу для підтримки України

Майже два роки триває війна в Україні, і, попри труднощі та виклики, суспільство об'єднане в боротьбі зі спільним ворогом. Кожен намагається допомогти фронту, і особлива увага в цьому сенсі зосереджена на великому бізнесі: від тих, хто має великі можливості, і чекають більшого. 

Рінат Ахметов одразу відгукнувся на потреби українських захисників та мирного населення, започаткувавши кілька важливих проєктів, які ефективно працюють протягом усієї війни.

Усього за 21 місяць, що триває російське вторгнення, бізнес SCM, ФК "Шахтар" та Фонд Ріната Ахметова спрямували на допомогу країні близько 6,7 мільярдів гривень (197 млн доларів).

"Сталевий фронт": масштабна мілітарна ініціатива

Рінат Ахметов не залишився осторонь подій, які розгортаються в Україні. Допомога захисникам та відгук на потреби фронту лежать в основі ініціативи "Сталевий фронт". З перших тижнів війни і по сьогодні на передовій отримують допомогу від групи "Метінвест" та інших бізнесів SCM. Підрозділи та бригади на різних ділянках зіткнення одержують амуніцію, одяг та взуття, автомобілі, у тому числі машини швидкої допомоги, дрони та рації, тепловізори та приціли, рації та пальне, аптечки та турнікети. Усе необхідне закуповується коштами проєкту та є безкоштовним для захисників.

Серед іншого, група "Метінвест" виготовляє унікальні модульні укриття. Бліндажі захищають бійців від куль, уламків і навіть снарядів, одночасно забезпечують комфортний побут. Усього більше ніж 200 одиниць таких конструкцій було доставлено на передову. Окрім того, металурги постачають на фронт сталь для захисту техніки, бронежилети з легкого міцного сплаву, метал, з якого виготовляють мобільні багі. 

Майже 14 тисяч співробітників компаній Ріната Ахметова стали до лав Збройних сил України.

Гуманітарні та інші напрямки роботи 

Цивільне населення в Україні дуже постраждало від воєнних дій, люди втратили домівки, усі речі, роботу. Мешканці прифронтових зон та деокупованих населених пунктів, а також ВПО отримують від Фонда Ріната Ахметова гуманітарну допомогу: харчові продукти, одяг, ліки, засоби гігієни.

Ще одним важливим проєктом є "Серце Азовсталі", роботу якого спрямовано на підтримку захисників Маріуполя та їхніх родин.

Бізнесмен вірить в перемогу України, тому важливим напрямком діяльності його підприємств і благодійних організацій є відновлення пошкодженої інфраструктури, залучення закордонних інвесторів, створення та розвиток виробництв, де з'являються нові робочі місця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали