В центрі уваги

Як зробити іграшку для кота

Як зробити іграшку для кота

Ваш пухнастий друг заслуговує на любов, яку ви можете виявити, пошивши м'яку іграшку для кота своїми руками! Тим паче, що прості тканинні цяцьки для кішок дуже легко зробити самому. Крім того, всередину таких виробів можна додати пару ложок котячої м'яти, щоб забавка справді сподобалась вашій кицькі і ви могли чимось зайняти хвостатого члена сім'ї поки готуєте або робите прибирання по дому. А ще це хороша можливість попрактикуватися в шитті та утилізувати непотрібні шматки тканин, які могли залишитися з минулого швейного проекту.

Щоб зробити іграшку для кота самостійно, вам знадобиться лише кілька матеріалів. Якщо ви використовуєте обрізки тканини, обов'язково використовуйте тканину без поверхневої обробки. Водовідштовхувальне або якесь інше покриття може замаскувати запах котячої м'яти. У якості матеріалу для наших цяцьок ми вибрали 100% бавовну. Зразки тканини розміром 15 x 15 сантиметрів ідеальні для цього швейного проекту.

Нитку ми обрали Coats Dual Duty XP. Цю поліефірну нитку можна використовувати як для машинного, так і для ручного шиття. Найкраще ця нитка гармонує з голками для промислових швейних машин DBx1 (DPx5) R №80. А що робити якщо у вас немає промислової швейної машинки? Не турбуйтеся! Ці іграшки для котів дуже легко пошити навіть вручну.

І так, ось що вам знадобиться, щоб зробити іграшку для кішки:

  • тканина зі 100% бавовни – по 2 шматки тканини на одну іграшку
  • нитка загального призначення Coats Dual Duty XP (колір на ваш вибір)
  • універсальні голки для промислових швейних машин
  • ножиці для тканини та кравецькі шпильки
  • олівець для розмітки
  • побутова чи промислова швейна машинка
  • невелика кількість наповнювача з поліефірного волокна
  • котяча м'ята (за бажанням)

Крок №1.

Насамперед скачайте безкоштовну викрійку іграшки для кота з сайту Sailrite. Потім роздрукуйте її на папері. Переконайтеся, що ваш принтер налаштований на друк у 100% масштабі, інакше шаблон буде невідповідного розміру. Після виріжте викрійку по лінії припуску на шов, а не по лінії шва.

Крок №2.

Помістіть викрійку поверх квадрата тканини і обведіть форму на зворотній або виворітній стороні матеріалу. Щоб прискорити процес, можна скласти квадрати разом, щоб вам потрібно було обвести і вирізати тільки один раз.

Крок №3.

Виріжте заготовки іграшок для котика з тканини. Якщо ви працюєте з обидвома шматками тканини одночасно, переконайтеся, що шари не ковзають і не переміщуються під час різання. Ви можете скріпити їх разом кравецькими прищіпками, щоб вони залишалися нерухомі.

Крок №4.

Тепер знову виріжте паперову викрійку, але цього разу по лінії шва. Помістіть шаблон поверх викрійки з тканини та відцентруйте його. Обведіть викрійку по контуру, щоб отримати припуск на шов розміром 12 міліметрів (1/2 дюйма). Далі складіть заготовки лицьовими сторонами разом. Можливо, буде практично помістити пару шпильок у центр деталей, щоб вони залишалися разом під час шиття.

Крок №5.

Тепер у нас все готове, щоб приступити до шиття! Встановіть довжину стібка 3-4 мм на вашій промисловій швейній машині. Нам потрібно буде залишити в заготівлі незашитим отвір довжиною близько 2.5 сантиметра, щоб можна було вивернути іграшку навиворіт і покласти всередину м'який наповнювач і котячу м'яту. Вам слід почати шити там, де ви хочете залишити цей отвір. Найкраще намітити його на відносно прямій ділянці заготовки.

Порада: щоб легше змінити напрямок рядка, під час повороту опустіть голку в матеріал, підніміть притискну лапку і злегка поверніть тканину. Потім опустіть притискну лапку і продовжуйте шити. Така техніка шиття дасть вам плавні вигини та охайні стібки!

Крок №6.

Після того як ви прошиєте заготовку на швейній машині, прокладаючи рядок з необхідним припуском, зробіть надсічки по периметру іграшки, але будьте обережні, щоб не перерізати шов. Це допоможе вам вивернути заготовку на лицьову сторону.

Крок №7.

Викрутіть іграшку на лицьову сторону. Кінцем ручки або олівця проштовхніть кути та вигини, щоб переконатися, що тканина не сплуталася всередині. Заповніть заготовку невеликою кількістю м'якого наповнювача. Додайте одну або дві ложки котячої м'яти, залежно від ваших уподобань (або кішки).

Крок №8.

Після цього, використовуючи промислову швейну машинку, зашийте отвір, що залишився відкритим. Зробіть кілька реверсів на початку та в кінці рядка, щоб закріпити стібки на місці.

Ну от і все! Ми сподіваємось, що вам сподобався цей захоплюючий швейний проект. Тепер, коли ви теж знаєте як пошити іграшку для кота, можете зробити кілька подібних цяцьок своїми руками та піднести їх у якості презенту вашому пухнастому другу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Коти
В тему