В центрі уваги

Чарівна пігулка: які речовини сприяють схудненню

Чарівна пігулка: які речовини сприяють схудненню

Для боротьби із зайвою вагою прийнятними є лише ті методи, які не шкодять здоров’ю і є безпечними з медичного погляду. Тому екстремальні дієти та надмірні фізичні навантаження при низькокалорійному раціоні можуть тільки нашкодити. А як щодо дієтичних добавок для схуднення? Спойлер: чарівної пігулки не існує, здорове схуднення — комплексний, складний та тривалий процес, який спонукає до перегляду способу життя. Але хороша новина полягає в тому, що деякі вітаміни, мінерали, рослинні екстракти можуть справді активізувати метаболізм, надавати дренувального ефекту, регулювати апетит, покращувати стан шкіри. Заінтриговані? Тоді мерщій до прочитання статті!

Що заважає схуднути?

Часто буває, що людина намагається схуднути, але результати не тішать. Не поспішайте опускати руки. Скоріше всього, справа у таких причинах:

  • недостатня кількість сну;
  • надмірне зловживання швидкими вуглеводами;
  • пасивний, малорухливий спосіб життя;
  • ендокринні патології;
  • постійні стреси.

Деякі моменти ви можете змінити самостійно, з іншими моментами допоможе кваліфікований лікар. Якщо ви прагнете схуднути, радимо звернутися за консультацією до дієтолога, ендокринолога, психолога. Фахівці оцінять стан вашого здоров’я та запропонують безпечний для здоров’я план зі зниження ваги.

Які дієтичні добавки можуть допомогти позбавитися від зайвої ваги?

Дієтичні добавки, які можна замовити, наприклад, тут: https://eva.ua/ua/14221/dieticheskie-dobavki-pohudenija/містять вітаміни, мінерали, рослинні нутрієнти. Вони можуть стимулювати схуднення. Про які ж саме речовини йдеться? Розповідаємо далі.

vN7P0Da08AOsY38o6WzWWyGdzAuyCrTll3KAnOpZ4llAkP34uM67lsXWitDZDwoVoMTaVh_axjjmVvRka84RInvTk2TQ2oCQAOYb5w8MdrwfIMED7y8-K4UPSog46QnQfJXmojyW9ZdzxwBbIxBgjhk

Фіточаї з травами, квітами, фруктами

Ці дієтичні добавки мають 100 % натуральний склад і представлені у формі листкових чаїв для заварювання або пакетиків. Вони приємні на смак та містять чимало ефективних компонентів, ви можете замінити ними традиційні чай чи каву. Як саме діють фіточаї? Вони стимулюють метаболізм, пожвавлюють роботу кишківника, стимулюють виведення з організму зайвої рідини. Відповідно, це сприяє зменшенню об’ємів тіла. Проте лікарі радять вживати таку дієтичну добавку з обережністю: якщо пити фіточаї для схуднення дуже часто, можна подразнити органи ШКТ та спровокувати зневоднення.

Кофеїн та зелений чай

Дієтичні добавки з цими складниками, мабуть, найбільш популярні серед тих, хто бажає побудувати струнке тіло без зайвого жиру. Зокрема, кофеїн є стимулювальною речовиною. Він підвищує енергетичний потенціал та може сприяти розщепленню жирових клітин. Окрім того, кофеїн може покращувати метаболізм і, відповідно, швидкість спалювання калорій. Зелений чай містить катехіни, антиоксиданти, які можуть допомагати у зниженні ваги. Вони стимулюють окислення жирів і збільшують витрату калорій під час занять спортом.

Px-hnrhpvkYwNATr-dmQ-OHUNDMQPjCEzu48toEAT0aMWqLRP-Vs9JF8dM4ZCXjaT0J7m1-oC00sLqeE0g7D2kVJqkp4SsVKMSZPN_A8QmTF034QQjAufVn27ErocaJz4j0347m4cEQaXtA_7dBgO-Q

Карнітин

Карнітин є амінокислотою та виробляється в організмі з амінокислот лізину та метіоніну. Ця речовина грає важливу роль у транспорту жирів та їхньому перетворенні на енергію. Ця амінокислота відіграє велику роль у транспортуванні довгих ланцюгів жирних кислот через мембрани мітохондрій, де відбувається окислювання жирів та виробництво енергії. Цей процес сприяє жироспалюванню під час занять спортом чи фізичної роботи. Окрім цього, карнітин зменшує втому та покращує енергетичний потенціал під час активності. Це може підвищувати тривалість і інтенсивність тренувань. Також він може зберігати м’язову масу під час схуднення.

Гарцинія камбоджійська

Гарцинія камбоджійська містить активний інгредієнт, відомий як гідроксилимонна кислота (HCA). Саме HCA приписується ряд потенційних корисних властивостей, які можуть впливати на вагу та метаболізм. Ряд дослідників стверджує, що HCA може впливати на апетит, зменшуючи бажання споживати велику кількість їжі. Це може бути пов’язане з впливом на серотонінові рівні в мозку, які відповідають за настрій та контроль апетиту.

Також вона може блокувати дію цитратлиази, ензиму який відповідає за перетворення вуглеводів на жири в організмі. Це може призвести до зменшення утворення нових жирових клітин, покращення енергетичного потенціалу.

iexPFe5Rx1tvS60Mscjb_NE5co1XssItYY2i6I31S-pvISkyA0zsj0SN8ZSDR5SX6dKZDJWz1nVC_m3tHMlVYMNhgt7llyQ0WeghVsGqoQlec1EnCkMFzNftXVkEvW_CbXqf3O43rzekEqu0s0mVMK4

Піколінат хрому

Людям, які бажають схуднути, але мають труднощі з відмовою від солодощів, може допомогти дієтична добавка з піколінатом хрому. Хром у поєднанні з піколіновою кислотою може підвищувати ефективність інсуліну, гормону, який регулює рівень цукру в крові. Це допомагає контролювати вагу, оскільки інсулін впливає на обмін речовин та сприяє збереженню енергії. Також піколінат хрому може впливати на нервову систему, зменшуючи апетит та потяг до їжі, багатої на цукор та вуглеводи.

Підбиваючи підсумки, зазначимо: важливо пам’ятати, що схуднення — це складний процес. Він залежить від багатьох факторів, включаючи харчування та рівень фізичної активності. Щоб досягти бажаних результатів, важливо вести здоровий спосіб життя в цілому, а не розглядати дієтичні добавки у якості цієї самої «чарівної пігулки».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему