В центрі уваги

Матеріали задньої кришки в смартфонах: вибираємо практичний

Матеріали задньої кришки в смартфонах: вибираємо практичний

Смартфон — основний робочий інструмент і джерело розваг багатьох користувачів. Тому хочеться, щоб гаджет радував не тільки функціональними можливостями, а й естетичним, стильним зовнішнім виглядом. І якщо ви — один з тих, хто не звик ховати гаджет за чохлом, під час вибору пристрою смартфона варто приділити пильну увагу матеріалам корпусу, зокрема, задній кришці. Розглянемо всі переваги та недоліки трьох популярних рішень. 

Веганська шкіра — нова тенденція

Почнемо з відносно нового матеріалу для смартфонів, який вже набирає популярності, — так званої веганської або штучної шкіри. Наприклад, такий «задник» використовується в Xiaomi 13T Pro. Цей матеріал являє собою екологічну та етичну альтернативу натуральним шкіряним чохлам і покриттям. Веганську шкіру виробляють на основі сучасних полімерних матеріалів. Завдяки текстурі та обробці, вона дуже схожа за відчуттями на справжню, відрізняючись від неї лише більш гладкою і рівною поверхнею. Матеріал має цілу низку переваг. Вона приємна на дотик, екологічна, гіпоалергенна. За належного догляду такі покриття досить зносостійкі та міцні. Крім того, вони мають стильний і дорогий вигляд.

Скло — класика, що не старіє

Не один рік виробники активно використовують скляні покриття для задніх кришок флагманських смартфонів. Це оптимальне поєднання міцності, стійкості до появи подряпин і приємного преміального зовнішнього вигляду. Сучасне загартоване скло менш схильне до відколів і тріщин при падінні пристрою, ніж, наприклад, ті ж пластикові корпуси. Звісно, стійкість до падінь не захищає від подряпин, які скляний смартфон буде активно збирати. Тому хоча б плівку наклеїти доведеться.

Кераміка — доля топів

Керамічні корпуси поки що можна побачити лише в найдорожчих преміальних смартфонів, проте поступово ця технологія може прийти та в більш бюджетний сегмент. Матеріал не тільки красивий, стильний і приємний на дотик. Він вирізняється високою міцністю, коли справа стосується подряпин, значно перевершуючи показники скла. Але дуже висока складність виробництва й обробки матеріалу роблять керамічні пристрої дорогими. Саме тому покриття поки що залишається прерогативою лише найдорожчих флагманських смартфонів. У нижчих сегментах подібних моделей не буде ще дуже довго.

Практичність на першому місці

Як бачимо, всі розглянуті варіанти мають як переваги, так і певні компроміси. Тому, вибираючи для себе оптимальний матеріал, важливо чітко розуміти свої пріоритети:

  1. любителям зносостійких рішень за розумною ціною, підійде веганська шкіра;
  2. поціновувачам преміального дизайну варто звернути увагу на кераміку.
  3. тим, хто шукає надійність при ударах, найкращий варіант — класичне загартоване скло.

Враховуючи всі тонкощі, можна підібрати ідеальну за співвідношенням плюсів і мінусів задню кришку для свого майбутнього смартфона. Удачі в цьому непростому, але захопливому виборі!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему