В центрі уваги

«Політехівці» відзначили день патріотизму, бойового духу й козацької слави

«Політехівці» відзначили день патріотизму, бойового духу й козацької слави

Відтепер 1 жовтня для українців несе в собі сакральне значення. Україна вперше відзначила День захисників та захисниць за новою датою. Напередодні з нагоди Дня українського козацтва, Дня УПА та свята Покрови колектив і студенти ЛНТУ влаштували справжнє свято бойового духу.

Захід організований спільними зусиллями на території Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки разом з Луцьким педагогічним коледжем, волонтерською організацією «Свобода» (Радивилів), "Козацьким стрілецьким братством", історичним клубом «Азимут» та фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

З вітальним словом виступила ректор ЛНТУ Ірина Вахович. Вона зазначила, що саме завдяки мужності та стійкості наших військових сьогодні ми можемо продовжувати працювати, навчатися і просто бути поряд на подібних заходах.

«Я дякую всім воїнам та батькам, які виховали їх патріотами. Сподіваюся, що наш університет буде наслідувати ці традиції. Упродовж історії нас завжди утискали, на нас нападали, але ми постійно мали незламний дух та перемагали. Сподіваюся, що цього навчального року ми будемо святкувати перемогу України над ворогом», – зауважила ректор.

Вітальну промову виголосив директор Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки Олег Ткачук. Насамперед він подякував військовим, адже пригадав прийняття присяги курсантами військової кафедри ЛНТУ, які взяли на себе велику відповідальну місію й водночас важкий життєвий тягар. Також висловив сподівання на швидшу перемогу України та повернення захисників до рідного дому.

Своєю чергою, викладач педколеджу та голова суспільно-історичного клубу «Всесвіт» Анатолій Кравець подарував для військового музею прапор українських січових стрільців.

Упродовж дня учасники заходу мали можливість оглянути експонати музею військової техніки, взяти участь у майстер-класі з розробу та збору стрілецької зброї від кафедри військової підготовки ЛНТУ, оглянути зброю часів Другої світової війни та часів козаччини XVI – XVIII століть, постріляти з лука й випробувати на собі метання ножів у ціль, поїздити верхи на конях і позначитися патріотичним фейс-артом. Крім того, гості свята посмакували запашним та неймовірно смачним кулешем щойно з вогню.

Надавали особливої атмосфери творчі виступи студентів ЛНТУ, педагогічного коледжу та вокалістів гурту «Ярова».

Увесь захід був просякнутий почуттям гордості за нашу Україну, патріотизмом, пам’яттю та шаною героїчних предків, які століттями виборювали нашу свободу, та головне – неймовірною вдячністю тим Героям, котрі сьогодні боронять нашу державу, бережуть мир і відстоюють наше майбутнє.

Ми низько вклоняємося перед нашими мужніми воїнами саме в День українського козацтва та у свято Покрови Пресвятої Богородиці молимося за кожного, хто тримає небо.

Дякуємо вам, захисники й захисниці, за можливість жити, навчатись, працювати й разом наближати спільне вільне та щасливе майбутнє. Дякуємо всім, хто б?ється заради держави, додає сили Україні, і вічно пам’ятатимемо тих, хто віддав своє життя за незалежність.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк
В тему