В центрі уваги

Як обрати хлоргенератори для басейну?

Як обрати хлоргенератори для басейну?

Чиста вода в басейні – запорука комфортного відпочинку. Для того щоб вода була кришталево чистою та безпечною, використовуються хлоргенератори. Не зважаючи на те, що багато хто вважає пристрій дуже складним, в основі роботи лежить звичайна поварена сіль. А сама процедура хлорування не несе ніяких ризиків як для здоров’я людини, так і для навколишнього середовища.

Види та принцип роботи хлоргенераторів

У своєму складі хлоргенератори для басейну мають титанові пластини, які приймають невелику напругу під час увімкнення. Коли на ці пластини потрапляє поварена сіль, відбувається процес розпаду на хлор і натрій. Вивільнений хлор потрапляє у воду та дезінфікує її.

Оскільки сіль не випаровується з води, хлоргенератор буде працювати до моменту, доки він підключений до басейну. Якщо сольова концентрація знизиться або буде критично високою, на табло з’явиться помилка.

Крім того, щоб процес хлорування проходив правильно, потрібно контролювати рівень pH води. Якщо вода жорстка, розщеплення солі буде проходити неправильно та вплине на чистоту та якість дезінфекції. Рівень pH визначається за допомогою спеціальних тестових смужок, а заміри краще проводити двічі на тиждень.

На сучасному ринку представлені два види обладнання для очищення води хлором:

  • окремий – встановлюється в систему трубопроводу басейну, такий тип буде оптимальним для стандартного басейну, він має високу продуктивність хлору;

  • сумісний – є частиною системи фільтрування в басейні, найчастіше використовується для каркасних та збірних басейнів.

Найбільш зручними вважаються сумісні фільтри, вони швидко та просто монтуються, а також дають можливість не лише очистити воду від патогенів, але й фільтрувати її. Що стосується ефективності фільтрації кожного з видів, вона залежить від індивідуальних параметрів басейну та бажаного результату.

Якщо в пріоритеті окремі хлоргенератори, при їх виборі варто орієнтуватися на помпову потужність: вона повністю повинна відповідати вимогам обладнання, тому це варто уточнювати у продавця під час покупки.

Поради щодо вибору хлоргенератору 

Обрати хлоровий генератор варто через деякі причини:

  • автоматичний монтаж;

  • низька вартість витратного матеріалу (солі), який можна знайти в будь-якому магазині;

  • повна безпека виробленого хлору;

  • відсутність необхідності купувати та зберігати небезпечні реагенти.

Перш ніж обирати хлоргенератор, потрібно уточнити об’єм чаші та її експлуатаційні характеристики. Найчастіше вся необхідна інформація є в документації обладнання.

Між собою генератори різняться продуктивністю – кількістю хлору, який виробляється протягом однієї години за умови проточності води.

Важливу роль відіграє температура води вашого басейну. Оптимальним значенням температури для повноцінного функціонування хлоргенератора є 18-25 градусів тепла.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему