В центрі уваги

Електроконвектор, килими та інші засоби для створення теплої атмосфери вдома

Електроконвектор, килими та інші засоби для створення теплої атмосфери вдома

Восени та взимку доводиться багато часу проводити вдома. Погода надворі змушує відмовитися від тривалих прогулянок та сезонних розваг просто неба. Щоб посиденьки в чотирьох стінах приносили задоволення, потрібно облаштувати житло усіма необхідними «зручностями» для затишної атмосфери.

Зокрема, купити електричний конвектор Tesy, який допоможе підтримувати здоровий мікроклімат у міжсезоння, коли централізована система опалення ще на паузі. Для великої квартири чи приватного будинку знадобиться відразу кілька моделей. Вони зможуть забезпечити точковий обігрів окремих кімнат. Оптимальний варіант монтажу — настінний. Дроти не плутаються під ногами, а ризик перекидання мінімальний.

Під час вибору конвекторів важливо звертати увагу на такі технічні характеристики:

  1. Потужність. Одного кіловата вистачає приблизно на 10-12 квадратних метрів площі.
  2. Керування. Механічне надійне та просте, електронне — точніше та сучасніше.
  3. Кількість робочих режимів. 2-3 достатньо, щоб коригувати температурні налаштування відповідно до погоди.
  4. Різновид нагрівального елемента. Закритий характеризується надійністю та довговічністю.
  5. Оснащення. Вологозахист потрібен, якщо експлуатація запланована у приміщеннях з підвищеною вологістю повітря. Захист від дітей мінімізує ризик випадкової зміни робочих параметрів.

Вочевидь у створенні комфортабельних умов беруть участь не лише електричні конвекційні обігрівачі.

Правильна постільна білизна

До холодів треба готуватися ретельно. Розпочати можна з ліжка: замінити літню постільну білизну на зимову. Це може бути фланель, байка, велюр, мохер чи мікрофібра. Спільні особливості цих матеріалів: щільність, м’якість, швидке нагрівання від тіла та «дихання», тобто безперешкодний повітрообмін.

М’які килими

Оскільки тепле повітря легше за холодне та швидко підіймається, підлога залишається прохолодною навіть коли працюють радіатори чи конвектори. Встановити систему підлогового підігріву не завжди є можливість, тож доцільно використовувати підручні засоби. Килими з довгим ворсом — найкраще рішення. Вони стильні та приємні на дотик, мають чудові теплоізоляційні властивості, трохи поглинають шум.

Підібрати дизайн легко під будь-який інтер’єр — навіть для лофтів та смартквартир.

Пледи всюди

По-перше, у плед завжди можна закутатися з головою, щоб відчути себе у цілковитій безпеці, розслабитися та зігрітися. По-друге, цей різновид ковдр чудово підходить для «текстурування» простору. Тоненький флісовий «коцик» можна покласти на лавку у вітальні, теплі вовняні — для крісел та диванів, красиві хутряні доречні на балконах та закритих верандах.

Кімнатні рослини

Зелені рослини завжди асоціюються з сонцем та теплом. Численні горщики на підвіконнях та підставках створюють ілюзію літа навіть у холодний період року. До того ж вони приносять неоціненну користь:

  • очищують повітря, природним шляхом знищують токсини;
  • стабілізують рівень вологості;
  • деякі — мають лікувальні властивості;
  • дарують заряд бадьорості та енергії.

А ще квіти красиві, і цього вже достатньо, щоб вважати їх обов’язковим атрибутом приємної домашньої атмосфери.

Існує безліч хитриків, які допомагають зробити помешкання затишнішим та теплішим. Варто тільки дати волю фантазії, і креативні та прості в реалізації ідеї з’являться самі собою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали