В центрі уваги

Волокнисті диски: навіщо вони потрібні?

Волокнисті диски: навіщо вони потрібні?

Асортимент абразивних виробів на сучасному ринку доволі широкий. Різні за формою та матеріалом, усі вони слугують для виконання певних завдань. Різноманіття — це завжди добре, але інколи воно може збивати з пантелику, не полегшуючи, а ускладнюючи вибір. Як зрозуміти який продукт потрібен саме вам? Універсальна порада — звернутися до спеціаліста. Але відповідь на вужче питання: коли і чому потрібно використовувати фібровий круг 3М — ми можемо надати вам вже зараз.

Для початку поговоримо про те, з чого складаються ці диски. Волокнисті, інакше кажучи фіброві, диски мають основу виготовлену із волокон вулканізованої целюлози, яка просочена хлористим цинком та вкрита прецизійним керамічним зерном. Розмір зерна різниться залежно від призначення диска, а ось чітка трикутна форма, властива продуктам виробництва 3М, завжди залишається незмінною.

Саме з цією характеристикою пов’язана одна із переваг фібрових кругів 3М — підвищена зносостійкість. Зерна чіткої форми добре прорізають поверхню, що обробляється, не допускаючи зайвого тиску на диск чи його перегрівання. Також строк використання абразиву подовжується за рахунок здатності керамічних зерен до самозагострення.

А еластична основа фібрового круга робить можливим більш щільне прилягання до поверхні та демонструє високу стійкість до розриву навіть за умов інтенсивної роботи. Диски з основою з вулканізованих волокон ідеально підходять для шліфувальних робіт, зокрема обробки зварювальних швів.

Для чого ж взагалі використовують волокнисті диски 3М? Основне призначення таких дисків це обробка різнорідних поверхонь: дерев’яних, металевих, гумових та пластикових. На цій провідній функції й базуються усі конкретні застосування фібрових кругів.

Так, волокнисті круги використовують на промислових виробництвах для кінцевої обробки фігурних деталей. Зокрема це стосується підприємств з літакобудування та суднобудування, автомобілебудівних заводів.

Під час будівельних та ремонтних робіт фіброві диски застосовують для зняття старого лакового покриття чи фарби з дерев’яних та металевих поверхонь, видалення з них смоли, іржі та задирок.

Підбираючи круг, враховуйте делікатність поставленого перед вами завдань. Від цього залежить потрібна вам зернистість абразиву: велике зерно підходить для грубої обробки, а дрібне – для більш тонкої, фінальної.

Для максимальної продуктивності фіброві диски 3М найкраще використовувати з відповідними оправками та підкладками. Система кріплення у них забезпечує швидку та безпечну заміну дисків. Головне для цього правильно співвіднести діаметр абразивного круга та діаметр власне оправки: перший не має бути більшим за другий.

На сайті Inta.pro — офіційного представника 3М в Україні — представлено широкий вибір волокнистих кругів та оправок до них. Сподіваємося, ви зможете знайти в нас той абразив, що потрібен саме вам. А якщо з цим виникнуть які-небудь труднощі, то сміливо звертайтеся по допомогу до наших спеціалістів за номерами, вказаними на сайті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему