В центрі уваги

Шість білих вин, які варто спробувати, аби зрозуміти смак алкоголю

Шість білих вин, які варто спробувати, аби зрозуміти смак алкоголю

Біле вино освіжає, а його смак унікальний та легкий. Не варто відмовлятися від келиха, адже алкоголь може здивувати безліччю видами, а ще поєднується з багатьма видами їжі.

Цікаві факти про біле вино

Напій може бути солодким або сухим, але він не обов'язково виготовляється з білого винограду. Світлим його робить процес ферментації. У білому вині виноград пресується, а сік ферментується.

Біле сухе вино також корисне для вашого здоров'я. Його вживання може зміцнити тканини легенів і запобігти легеневим захворюванням. Також помірне споживання білого сухого вина може впливати на серцево-судинну систему. Деякі дослідження показали, що напій підтримує здоров'я серця та знижує ризик серцевих захворювань.

Що спробувати, аби зрозуміти смак білого вина

Існує багато видів білого вина, але є шість найбільш популярних:

  1. Витримане Шардоне. Найпопулярніше біле вино у світі. Це хороший сорт, з якого можна почати знайомство з білим вином. Прихильники дубового Шардоне люблять його ванільний аромат і соковитий, насичений смак, який часто можна отримати завдяки витримці саме за допомогою деревини.
  2. Шардоне без витримки. Легкий та свіжий напій. У цьому алкоголі часто зустрічаються нотки лайма, ананаса, солі та мигдалю — залежно від того, звідки походить вино. Є чудовою парою до страв з яєць, лосося та каррі.
  3. Совіньйон Блан. Це вино народилось у Франції, але по-справжньому стало популярним у Новій Зеландії. Його рідко витримують, тож споживають впродовж одного-двох років. Пасуватиме до пікантних страв, копченої риби та птиці.
  4. Піно Гріджіо. Найпопулярніше біле вино Італії, яке має освіжаючий смак лайма, лимона і зеленого яблука. Часто дуже сухе, тож чудово поєднується з морепродуктами.
  5. Сухий Рислінг. Найпоширеніше сухе вино в Німеччині. Відрізняється лимонним, лаймовим, ананасовим та абрикосовим смаками, але не має сильної солодкості. Сухе вино ідеально пасуватиме до риби, морепродуктів та страв з білого м'яса.
  6. Солодкий Рислінг. Його також виробляють у Німеччині, а також у деяких регіонах США. Високий рівень цукру і кислотність солодких вин Рислінг роблять їх ідеальним вибором до гострої їжі, азійської кухні, качки, свинини, курки, сирів, креветок, крабу та овочевих страв.

GpU__N-XOMIwkSwTtdwWHFqB5JSm1v7GIwhjoPkI_n0Izi4xbNHVt9mHmlW2aI6qBfYBi693HiT-QX3hfzuV6vLK5H0JBJ7QH060yMSERu8c49ktcLtUS4NnHVCvx71l-i5he8fho6AMOFVIUBZTNwc

Складно сказати, яке біле вино є найкращим. Це залежить від вашого смаку та вподобань, але якщо ви хочете знайти найкраще, то розпочніть з білих вин, які мають нагороди. Аби спробувати унікальні види алкоголю, завітайте на виноробні — можливо, саме там знайдете улюблене вино.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему