В центрі уваги

Зробіть крок назустріч фінансовій безпеці та незалежності

Зробіть крок назустріч фінансовій безпеці та незалежності

Робити заощадження дуже корисно. Накопичені кошти дозволяють здійснювати серйозні покупки, вкладаючи їх у нерухомість, дорогі автомобілі та інші матеріальні цінності, що вимагають значних трат. Проте швидкість, з якою ви досягнете поставлених цілей, може бути різною залежно від того, чи вмієте ви поводитися з грошима. На жаль, установки, що були дані нашими батьками про необхідність накопичувати запас готівки, вже не є такими ефективними. Адже сьогодні ви можете змусити свої гроші працювати та приносити вам пасивний дохід. Кошти не крастиме інфляція, натомість із часом їхня сума зростатиме, незалежно від вашої здатності відкладати.

Що таке пасивний дохід та як його отримувати

Пасивний дохід – це прибуток, який одержує власник коштів від їх вкладення в активи. Наприклад, купуючи акції певної компанії, ви матимете змогу отримувати вигоду від її розвитку та процвітання, не докладаючи до цього жодних зусиль. Все, що від вас залежить, – вибір найвигіднішого варіанту здійснення вкладень. Курси інвестування https://buniversity.com.ua/mystetstvo-investuvannia навчать, як правильно поводитися на фондовому ринку, оцінювати та порівнювати різні активи, купувати та продавати їх.

Проте дохід від інвестування можна назвати пасивним лише умовно, адже під лежачий камінь вода не тече. Якщо ви не приділите певний час вивченню фондового ринку та типів фінансових інструментів або лінуватиметеся регулярно оцінювати його стан, приймаючи рішення щодо купівлі чи продажу активів, тоді кошти не прийдуть до вас у руки. Отримання пасивного доходу вимагає насамперед інвестиції вашого часу для здобуття потрібних знань. Крім того, важливо зазначити, що такий шлях не передбачає миттєвого збагачення, якщо ви не вкладаєте великі суми коштів. Гроші примножуватимуться поступово й лише за тієї умови, що ви вибираєте вдалий період для придбання та реалізації активу.

Чому потрібно навчатися для отримання пасивного доходу

Якщо ви хочете знайти роботу, яка дуже добре оплачується, вам доведеться вчитися. Якщо ви бажаєте отримувати високий пасивний дохід, це також необхідно. Насправді придбання фінансових інструментів пов’язано з ризиками. Акції можуть із часом дорожчати та дешевшати, а їхня норма прибутку – збільшуватися чи зменшуватися. Проте інвестор може передбачити такі зміни та вчасно здійснити правильні дії. Якщо ви погано розбираєтеся в тому, що відбувається, це не завжди означатиме поразку. Новачкам може щастити у випадковому виборі кращих фінансових інструментів. Проте варто пам’ятати, що ви ризикуєте власними коштами.

На щастя, здобуття базової освіти, яка є необхідною для початку інвестування, не вимагає багато часу та коштів. Кожен початківець може пройти вступний базовий курс та під керівництвом досвідченого ментора зробити свої перші кроки в інвестуванні. На цьому етапі складно точно не буде, якщо ви, звісно, отримуватимете знання від справжніх фахівців. Таке навчання розраховано на середньостатистичного українця без спеціальної освіти в галузі фінансів чи інших точних наук. Отже, опанувати нові навички інвестування зможе кожен – потрібно тільки бажання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему