В центрі уваги

Глобальна електрифікація: Mitsubishi Motors оголосили плани до 2030 року

Глобальна електрифікація: Mitsubishi Motors оголосили плани до 2030 року

Нещодавно альянс Renault-Nissan-Mitsubishi оголосив план розвитку на найближче десятиліття. Найперше він стосується розробки електрокарів, які вже скоро стануть основою модельного ряду трьох компаній. Офіційний представник https://mitsubishi-motors.com.ua/ в Україні також розповів, що альянс планує вкласти чималі кошти у розробку власного акумулятора з функцією швидкісної зарядки. Загально автовиробники планують витратити близько 23 млрд євро на реалізацію цього плану:

  • Розробку 35 нових моделей;
  • Електрифікацію всього модельного ряду;
  • Створення твердотільних акумуляторів.

LuVjTFin-tUeD9GABnqTsLaVIjIPJu6Bj_NZAfA0fiVlNdpvwW7AekW1T9VJj5hoNOABGfJK9GAbOqaeZM71O5NwwUVRQVz52_msfzZXzh5kkm66CqT89hzjj9plkJRQMpRbrFHO-q65GExyA0ZpfxI

Нова платформа для електрокарів

Зараз інженери альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi використовують 4 платформи для створення електроавтомобілів. Електричні автомобілі Mitsubishi, які продаються лише на японському ринку, створюються на базі шасі Kei-EV. Компактні кросовери Dacia Spring та Renault City K-ZE будують на базі MF-AEV. Розкішні кросовери Renault e-Megane та Nissan Ariya створюють на шасі CMF-EV. Для створення пікапів та фургонів компаній, які входять в альянс, є спеціальна платформа LCV-EV.

vc4WCy1zxg3lN5_caxTjxPl7Q8noFKhzZwzjdUAGW08I4vEA9hneDM9-KkgId4ls9FI9LVmKsTb5cxemvgdXDNArqngWt-f3x04NKm1lDT_og4bQKj4CgKyTDCp5TgxML27QVCzQIrEh28w-5pNvn54

Згодом з'явиться 5 шасі CMFB-EV, яке розробили спеціально для побудови електрокарів бюджетного сегмента. Уже відомо, що на новій платформі побудують компактний хетчбек Renault 5, а також електрична версія Nissan Micra. Обидві моделі збиратимуть на заводі ElectriCity, розташованому на півночі Франції. Їх поява демонструє прагнення Renault-Nissan-Mitsubishi зробити електричні автомобілі доступними для всіх.

Нові акумулятори для електромобілів Mitsubishi, Nissan та Renault

Інженери альянсу працюють над розробкою нового покоління твердотільних батарей, які є ефективнішими та безпечнішими за літій-іонні аналоги. Розробники стверджують, що ці акумулятори позбавлені головного недоліку попередніх моделей — вони не можуть самозайматись, адже не містять всередині легкозаймистих речовин. Крім того, вони швидше заряджаються, мають більшу щільність енергії та загалом є менш токсичними. А ще вони довговічніші, адже витримують більше циклів зарядження без руйнування.

EqB8VL7dNCJ98ZL9U2lRp2v97AkyGNwanXkKtL4U3vsGrKS0uL8xVPGvO4FW_trF3dvLMjRwf-EWboLLzV4sXiExAN9PVWJmuinGajx_trF1dg-h849wb70PV4nX3QFu427NPZ4RIlPnfnXtcuioMlo

Амбіційні плани Mitsubishi Motors на найближчі 10 років

Раніше керівництво Mitsubishi Motors заявляло, що до 2030 року 50% їх модельного складатимуть електрокари. Зараз оголошують більш амбіційні плани — 100% гібридних та електричних автомобілів до середини наступного десятиліття. Амбіційність цих планів важко недооцінити, враховуючи невтішну статистику продажів електроавтомобілів у минулих роках — всього 7% у 2021-2022. Протягом наступних 5 років компанія планує випустити 16 нових автомобілів з електричними двигунами. Вони допоможуть витримати конкуренцію та втриматись у ніші.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему