В центрі уваги

Воротарські рукавички: як правильно обрати футбольні рукавички

Воротарські рукавички: як правильно обрати футбольні рукавички

Рукавички для воротаря – незамінна частина екіпірування, яка допоможе в потрібний момент врятувати рахунок та вивести команду у лідери. Головне завдання рукавичок — захистити руки голкіпера від травм та допомогти йому виконати свою роботу. Якісні воротарські футбольні рукавички надійно фіксують м'яч у руках, гарантують точніші подачі при введенні м'яча у гру. Давайте розберемося, як грамотно обрати рукавички для голкіпера, на які критерії потрібно звертати увагу і які рукавички бувають.

Футбольні рукавички: як правильно обрати

Основний критерій, за яким обирають рукавички – розмір. Цей параметр впливає не тільки на якість виконання функцій, але також на термін служби аксесуарів. Існує світовий стандарт розмірів рукавичок. Оригінальні брендові речі відповідають тим характеристикам, які вказані на бірках. Однак товар маловідомих виробників іноді може відрізнятись від того, що зазначено на етикетці. Тому рекомендуємо обирати продукцію відомих світових брендів: Adidas, Nike, Puma, Brave GK тощо. Розмір рукавичок – це параметр обхвату долоні без урахування великого пальця.

Невеликі поради, як грамотно підібрати розмір рукавичок:

  • Щодо довжини пальців, радимо підбирати такі моделі, щоб у пальцях залишалося пів сантиметра вільного місця. Експерти вважають, що ідеальний запас – 1 см, а максимально допустимий – 1,5 см.
  • Щоб визначити розмір, обмотайте долоню сантиметром над великим пальцем. Затягувати стрічку не потрібно, тому що рукавичка має бути зручною, тому просто оберніть її навколо руки. Згідно з розрахунками експертів та практики, для більшого комфорту до результату потрібно додати від 1 до 2,5 см та обирати аксесуар такого розміру.
  • Якщо під рукою немає сантиметра, допоможе звичайний шнурок. Принцип заміру такий самий. Потім довжину тієї частини шнурка, що охопила долоню, вимірюється лінійкою.

Довжина долоні вимірюється по крайніх точках: від кінчика середнього пальця до основи великого, тобто зап'ястя. Щоб з'ясувати точний розмір, потрібно до результату додати 2,5 см на думку професіоналів, тоді рукавички сидітимуть ідеально.

При виборі аксесуара важливо знати просту істину: якість зчеплення та довговічність саме у цьому предметі екіпіровки залежать у зворотному порядку. Основним матеріалом покриття служить латекс - липкий ніжний матеріал, який потребує ретельного догляду. Тому дорогі рукавички з гарного латексу прослужать один сезон, але забезпечать чудове зчеплення з м'ячем.

Воротарські рукавички для футболу: найкращі бренди

Серед великого переліку виробників спортивної екіпіровки особливої уваги заслуговують бренди: Adidas, Brave GK, Nike. За багато десятиліть існування ці виробники зарекомендували себе з найкращого боку.

Рукавички Adidas – це інноваційне поєднання традиційного дизайну та сучасних технологій. Продукція відрізняється продуманістю найдрібніших деталей. Для пом'якшення ударів виробник використовує піну Soft Grip Pro. Вона захищає руки та забезпечує краще зчеплення з м'ячем. А комфортний крій positive cut із зовнішніми швами дозволить воротареві витримувати тривалі тренування без заміни рукавичок та відпочинку рук.

Бренд Brave GK вражає рівнем комфорту. Багато фахівців запевняють, що зручність – це головна перевага бренду. Як стверджує виробник, вони зроблені воротарем для воротаря. Для кращого зчеплення з м'ячем зону ударної частини кулака перенесено нижче. А система терморегуляції дозволяє грати за будь-якої погоди.

Компанія Nike дивує покупців буйством фарб, кольорових ідей та унікального стилю. Воротарські рукавички цього бренду неможливо переплутати з іншими. Піноматеріал поглинає сили удару, захищаючи гравця. А подовжене зап'ястя ще краще фіксує руку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали