В центрі уваги

Вища освіта у Варшавському університеті Польщі

Вища освіта у Варшавському університеті Польщі

Варшавський університет
Варшавський університет

Кількість іноземних студентів у польських ВНЗ з кожним роком зростає, що можна пояснити лояльними умовами та невисокою вартістю навчання. Також важливо відзначити, що європейський диплом, який отримають випускники, матиме чинність майже у будь-якій країні світу. Дуже багато українців для здобуття вищої освіти обирають Варшавський університет – один із найкращих закладів не лише у Польщі, а й у Східній Європі.

Різноманітність факультетів та напрямків

Якщо Ви ще не визначилися з майбутньою професією, відвідайте офіційний сайт університету та ознайомтесь із запропонованими спеціальностями. Кількість факультетів у Варшавському університеті сягає двадцяти. Така різноманітність дає неймовірні освітні можливості, адже будь-який абітурієнт зможе вибрати саме те, що йому до вподоби. Найпопулярнішими напрямками є:

  • Історія;
  • Право та адміністрація;
  • Філософія та соціологія;
  • Менеджмент;
  • Економічні науки;
  • Хімія;
  • Біологія.

Щоб потрапити на дані факультети, необхідно взяти участь у конкурсі та, звичайно ж, своєчасно подати електронну заявку на вступ. Вступна кампанія будь-якого державного університету Польщі триває з жовтня до травня.

Переваги навчання у Польщі для українців

Вступ до Варшавського університету – це можливість отримати диплом європейського зразка. З таким документом випускник може вирушити до Німеччини, Великобританії або Італії. Польські компанії радо приймають на роботу молодих фахівців, які закінчили навчальний заклад. Для працевлаштування за спеціальністю достатньо ступеня бакалавра, тобто через 3,5 – 4 роки після вступу можна буде розпочинати професійну діяльність. Винятком є студенти юридичних та медичних факультетів, тривалість навчання яких становить 6 років.

Навчання у Польщі – це шанс в ідеалі вивчити польську та англійську мову, а також познайомитись із європейськими законами та традиціями. Мало хто повертається на батьківщину після закінчення ВНЗ, адже у Європі більше перспектив.

Програми обміну студентами у польських ВНЗ

Однією з переваг навчання у Польщі є можливість участі у програмах обміну студентами. Найпопулярнішою є «Erasmus+» - міжнародний освітній проект, в рамках якого студенти державних навчальних закладів отримують можливість на 2 семестри виїхати в іншу державу для навчання в одному із ВНЗ.

Окрім самого навчання в іноземному вузі студент отримує безкоштовне проживання та полюс медичного страхування. Дорогу також сплачує спонсор. Нарахування стипендії є обов'язковим моментом, тобто студент не просто не платить ні за що, а ще й отримує фінансову допомогу.

Вартість навчання у Варшавському університеті

Іноземні студенти мають такі самі права, як і поляки. Навчання у державних ВНЗ є безкоштовним для власників картки поляка. Якщо у Вас є польське коріння, Ви не платитимете нічого.

Вартість навчання без додаткових пільг варіюється від 2000 до 2500 євро за рік залежно від мови викладання. Англомовні студенти платять більше.

Щоб претендувати на пільгову освіту, рекомендуємо освоїти польську мову на рівні не нижче С1 та підтягнути оцінки з предметів, які потраплять до атестата. Готуватися до вступу потрібно протягом року, тобто на початку 11 класу. Ідеальний варіант – записатися на підготовчі курси на базі університету. «Зерувка» - це адаптаційний курс тривалістю в рік, який допоможе не лише освоїти польську, а й покращити знання з основних дисциплін. Навчання проводиться носіями іноземної мови, а результати видно вже за місяць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему