В центрі уваги

Що необхідно знати про лікування в санаторіях Трускавця?

Що необхідно знати про лікування в санаторіях Трускавця?

Санаторій «Арніка» в Трускавці
Санаторій «Арніка» в Трускавці

Більшість гостей Трускавця приїздять на курорт для лікування та зміцнення імунітету. Курортно-оздоровчі комплекси міста мають сучасну лікувальну базу, а також поєднують застосування медичних процедур з природними ресурсами – мінеральними водами та озокеритом.

Які захворювання лікують в Трускавці?

Курорт Трускавець відомий не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Саме тут можна подихати свіжим гірським повітрям, попити цілющої мінеральної води та пройти оздоровчий курс.

Курортно-оздоровчі комплекси Трускавця займаються лікуванням різних захворювань: урологічного та гінекологічного профілю, травної системи, органів дихання, ендокринного та дерматологічного профілю, органів кровообігу, опорно-рухового апарату. Крім цього, в деяких санаторіях розроблені спеціальні лікувальні програми. Наприклад, санаторій «Віктор» в Трускавці пропонує проходження програм «Жіноче здоров’я», «Очищення організму», «Чоловіче здоров’я», «Антипаразитарна». В таких оздоровчих закладах як «Ріксос Прикарпаття», «Лісова Пісня», «Шале Грааль» в Трускавці та інших можна пройти програму відновлення після перенесення ковід-19.

Для лікування санаторій «Арніка» в Трускавці, «Женева», «Міротель», «Кришталевий Палац» та інші заклади, які мають власні медичні центри, застосовують:

  • фізіотерапію – мікрохвильову терапію, електрофорез, лазеротерапію, фонофорез;
  • бальнеологічні процедури – вуглекислі ванни, аромаванни, гідромасаж;
  • озокеритотерапію – один з різновидів теплолікування;
  • спелеотерапію – соляна печера, вітамінні інгаляції, синглетно-киснева терапія;
  • фізичну активність – плавання, заняття з фітнесу чи йоги, дихальні вправи, ЛФК;
  • кожному відпочиваючому лікар призначає курс пиття мінеральних вод.

Санаторії в Трускавці: як вибрати

Перед бронюванням путівки для лікування в Трускавці варто ознайомитись з запропонованими пакетами послуг в різних курортно-оздоровчих закладах, а потім визначитись. Санаторій «Карпати» чи «Арніка» в Трускавці, чи будь-який інший має свої особливості, чітко визначений лікувальний профіль та послуги, які входять до путівки. Отже, необхідно зважити такі фактори:

  • Чи займається лікуванням Вашої хвороби даний санаторій.
  • Що входить до путівки, а за які послуги потрібно доплачувати. Також варто враховувати, що в одних закладах ціна буде залежати від обраного номеру, а пакет послуг однаковий, наприклад, пансіонат «Еліт Дніпро» в Трускавці. В інших – і від обраної категорії номеру, і від тарифу, наприклад «Міротель», «Шале Грааль», «Карпати» та ін.
  • Якщо плануєте сімейну подорож, то обов’язково варто звернути увагу на наявність дитячої кімнати, ігрового майданчику, дитячого меню та ін.
  • Інші фактори – місцезнаходження готелю, наявність власного бювету, відгуки.

Корисні поради про лікування в Трускавці

Замовляючи путівки необхідно детально ознайомитись з умовами перебування в санаторії, його адресою. Варто пам’ятати, що для заселення в санаторій «Віктор» в Трускавці чи будь-який інший заклад необхідно мати документи: ваучер на поселення, паспорт; для дітей – оригінал свідоцтва про народження, довідку про епідемоточення, довідку про щеплення. Заселення відбувається в день, який зазначений в путівці. Також додатково потрібно буде сплатити курортний збір.

Для проходження лікувального курсу краще с собою взяти медичні документи, так лікар одразу зможе призначити оздоровчу програму. Якщо документи не будете брати, то необхідно буде пройти діагностичні дослідження, які можуть зайняти 1-2 дні, а потім вже лікар призначить лікування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему