В центрі уваги

Як підтримувати порядок у будинку, не витрачаючи багато часу на прибирання

Як підтримувати порядок у будинку, не витрачаючи багато часу на прибирання

Чистий будинок — мрія кожної господині. Якщо у вас йде багато часу на прибирання, можливо, настав час переглянути свій підхід до підтримання порядку. Ділимося практичними порадами, як відводити на прибирання мінімум часу і зберігати будинок чистим.

пилосос

Усе зайве – геть

Непотрібний мотлох — ворог порядку. Якщо регулярно купуєте нові речі, не забувайте позбавлятися старих. Важко складати в шафах, забитих одягом, на полицях, журнальних столиках, заставлених дрібничками та паперами, у коморі, заваленій зламаною побутовою технікою. Предмети, які не несуть цінності, створюють неохайний вигляд, збирають пил та ускладнюють прибирання. Рішення — позбутися речей, якими не користуєтеся. Так ви збільшите простір, відчуєте полегшення.

Організуйте правильне зберігання речей

Кожному предмету відведіть місце, напрацюйте звичку повертати його туди після використання. Тоді не доведеться щодня бачити розкидані будинком речі або шукати похапцем. Одяг відправляйте на вішалки, а не спинки стільців. Рушники вішайте на гачки, ганчірки складіть акуратною гіркою. Купуйте або зробіть органайзери для дрібниць: щіток та кремів для взуття, інструментів, косметики, канцелярії. Складайте їх, щоб вони не валялися вдома.

Функціональна техніка та дієві засоби

Побутові прилади та якісна хімія — справжній порятунок для господині. Для їх придбання достатньо скласти список потрібних речей та вирушити в Eldorado.ua. Тут можна знайти максимум корисної побутової техніки та інших практичних товарів для організації домашнього простору. Швидко та безпроблемно прибрати допоможуть спеціальні скребки для вікон та глянцевих фасадів, серветки з мікрофібри, пилососи для дому, парогенератори, спреї та гелі.

Кілька хвилин, а не пів дня

Організовуйтеся щодня так, щоб великі справи не накопичувалися на кінець тижня. Не ігноруйте дрібні забруднення та не відкладайте на потім. Ось як можна застосувати цю пораду:

  • Мийте посуд відразу після вживання їжі замість того, щоби складати його. Засохлий бруд значно складніше відмити, це вимагатиме більше часу.
  • Протирайте варильну поверхню після приготування їжі. Тоді не доведеться відмивати краплі жиру й розмочувати залишки їжі, що пригоріли, концентрованою хімією.
  • Увечері заливайте унітаз розчином, що дезінфікує. Туалет буде завжди чистим та свіжим.
  • Щодня витирайте пил на відкритих поверхнях. У приміщенні легше дихатиметься.

Порада насамкінець — розподіліть ділянки прибирання між днями тижня замість того, щоби відкладати все на вихідний. Сьогодні вимийте мікрохвильову піч, завтра — протріть плитку у ванній, післязавтра — виперіть штори. Усе необхідне для прибирання та підтримання порядку купуйте заздалегідь. Ці поради допоможуть зберігати чистоту в будинку із задоволенням, а не почуватися рабом неприємного обов'язку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему