В центрі уваги

«Освіжаємо» фари мінімальними зусиллями без розбирання корпусу

«Освіжаємо» фари мінімальними зусиллями без розбирання корпусу

Фара задумана як герметичний світловий прилад, на роботу якого не мають впливу зовнішні фактори. У нормі, якщо фара почала гірше світити, її просто треба протерти зверху, проте згодом такі заходи перестають допомагати. Герметичність фар неминуче порушується, ущільнювачі втрачають свою щільність і потрапляє всередину пил, через що фари починають світити тьмяно. І мити їх треба зсередини, а не зовні. Розбирати та збирати доводиться регулярно, адже причина забруднень нікуди не зникає. Позбутися проблеми надовго вийде лише замінивши скло фари Ланос на нове — в інтернеті це можна знайти дешевше, ніж в інших місцях. Ну а поки заміна не входить у ваші плани, метушитися з викруткою не обов'язково. Адже є способи повернути фарі колишню яскравість без хірургічного втручання.

Як помити фару зсередини, не розбираючи її

Часто причина тьмяного світла полягає у відбивачі, який обріс брудом. Здається, очистити його без розбирання неможливо, але це хибне враження. Зніміть фари з автомобіля і через отвори для ламп налийте всередину воду з додаванням миючого засобу (можна використовувати посудний), потім через отвір проштовніть невеликий шматочок мікрофібри. Наступний крок: взяти копус і трясти його, доки мильна вода з мікрофіброю зроблять свою справу. Відбивач на очах очиститься, після чого залишиться злити воду та дістати мікрофібру. Щоб закріпити результат, треба виконати ще одну дію: залити замість брудної води дистильовану. Дистилят прибере залишки бруду та піни, а також не залишить після себе розводів.

Висушити фару можна феном, як будівельним, так і звичайним побутовим, для волосся. Останній навіть краще, адже будівельний при необережному поводженні може легко розплавити пластик. Також під час сушіння важливо, щоб фара розташовувалася відбивачем і не змінювала положення.

Такий спосіб працює, якщо причина тьмяного світла полягає саме у відбивачі, а не в пластиковому чохлі. Мийка не допоможе, якщо зовнішній пластик покритий мережею мікроподряпин, через які він просто не пропускає світло в достатньому обсязі. Впоратися з цією проблемою може лише полірування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, автомобіль, Бізнес
В тему