В центрі уваги

«ЛіхтнерБетон Луцьк»: якість бетону, доведена часом

«ЛіхтнерБетон Луцьк»: якість бетону, доведена часом

Понад 60 років німецька компанія LichtnerBeton крок за кроком завойовує європейський ринок, пропонуючи якісний бетон та бетонні суміші.

Сьогодні компанія, окрім мережі заводів із виготовлення товарного бетону, має ряд піщаних та гравійних кар’єрів, потужне сучасно обладнане відділення з виробництва бетонних насосів, а також власні пункти контролю якості бетону.Щороку підприємство виробляє та продає близько 1 млн кубічних метрів високоякісного товарного бетону різних видів та марок.

LichtnerBetonмає свої підприємства у Швейцарії, Франції, Польщі та інших країнах. У 90-х роках компаніязацікавилась Східною Європою, а в 2005-муперший завод LichtnerBeton з’явивсявУкраїні, а саме в Луцьку. Німецькі виробники бетону оцінили інвестиційну привабливість нашої країни, тожінвестували кошти, аби згодом створитицілу мережу підприємствіз виготовлення бетону та бетонних сумішей.

З того часу, завдяки сучасному комп’ютерному обладнанню та новітнім технологіям, завод виготовляє найякіснішу сировину та бетонні суміші в Україні. Станом на сьогодні, побудовані йуведені в експлуатацію заводи з виготовлення бетону і бетонних сумішей у чотирьох областях України:«Ліхтнер Бетон Луцьк»,«Ліхтнер Бетон Стрий»,«Ліхтнер Бетон Рівне»,«Ліхтнер Бетон Тернопіль».

А наша розмова піде із керівником «Ліхтнер Бетон Луцьк»Петром Миколайовичем Ткачуком.

– Петре Миколайовичу, «Ліхтнер Бетон Луцьк» позиціонує себе як підприємство, здатне задовольнити потреби ринку якісних будівельних матеріалів. Чому, на Вашу думку, німецька компанія відкрила перший завод саме в Луцьку та чи виправдав завод надії інвесторів?

– По-перше, велику роль зіграло географічне розташування Луцька щодо всієї України, а зокрема західної її частини. Крім того, в Луцьку знайшла найбільш оптимальну територію для розміщення такого обсягу виробничих потужностей. Співпраця розпочалася з «Луцькавтодору» як одногоіз провідних підприємств групи ЛАД та однією зперших дорожніх організацій у Західній Україні. Тоді компанія називаласяТзОВ «ЛАД Бетон».

Німецькі інвестори також розглядали зручність логістики, аби продукцію заводу зручно було транспортувати замовникам.

– А Ваші клієнти – це виключно Луцьк?

– Луцьк та уся Волинська область. У нас замовляли бетон і в Шацьк, і в Ковель, у Володимир, на Любомльщину тощо.

– Сьогодні продукція «Ліхтнер Бетон Луцьк» – це…

– …це бетон дев’ятинайпопулярніших марок від М100 доМ600, а ще є додаткові бетонні суміші, які теж користуються попитом серед клієнтів. Так, М100 використовується для підготовчих робіт, будівництва фундаментних плит і малозаглиблених фундаментів. М150–для заливання підлог,стрічкових фундаментівбудинків. М200 використовується для вирішення більшості завдань індивідуального, приватного будівництва. М250, М300 – дляулаштування промислових підлог,будівництва колон, залізобетонних конструкцій, монолітнихперекриттів, бетонних фундаментів.

М300, М350, М400 – для виробів і конструкцій, які повинні бути високоміцними, морозостійкими й водонепроникними. Наприклад, для зведення мостових конструкцій, колон, чаші басейнів,гідротехнічних споруд, фундаментних плит та іншого. Виготовляємо також конструктивний бетон, який використовується у спорудженні несучих конструкцій. Теплоізоляційний бетон застосовується в утепленні міжповерховихконструкцій будівель.

Кожен наш клієнт отримує із замовленням розгорнутий платіжний документ, у якому вказується, які складники були використані для виготовленнябетону. Тож замовник бачить,за що він реально платить кошти.

– Які з великих компаній-забудовників співпрацюютьіз Вами?

– Можу назвати такі компанії, як ТзОВ «ЖК ДРІМ ТАУН», ТзОВ «ЖК Яровиця», «Затишний двір», «Сімейна фортеця». Також замовляли нашу продукцію для промислових об’єктів, зокремаТзОВ «Цунамі»,«Модерн Експо». Співпрацюємо із ПрАТ « Луцькавтодор», ТзОВ «Луцька ДПМК»,ТзОВ «Волинь-Зерно-Продукт»,ТзОВ «РБК Транс-Мост».Брали участь у будівництві та реконструкціїторгово-розважальних комплексів «Адреналін Сіті» та«Порт City».

Якщо говорити про доставку Вашої продукції, то який «автопарк» у Вас для цього передбачений?

– Надаємо послуги транспортування бетонних сумішей до споживача автобетоновозамиі подачі бетону на висоту бетононасосами. Маємо сімавтобетонозмішувачів загальним об’ємом 62 куб. м, які дозволяють транспортувати бетон на значні відстані (до 100 км) без втрати його фізико-механічних властивостей. Транспортування здійснюється оперативно і вчасно, а також за допомогоюавтобетононасосів полегшується і прискорюється процес укладання бетонних сумішей на будівельних майданчиках.При цьому за досить короткий час транспортуються великі об`єми бетону.

Для подачі бетонної суміші на значну висоту, а також уважкодоступні місця надаємо послуги автобетононасосів, якіможуть подавати бетонну суміш на висоту до 24 м (влаштування несучих конструкцій і перекриттів у багатоповерхових спорудах), а на відкритих майданчиках подати бетон на відстань у радіусі до 36 м.

За восьмигодинну зміну можемо відвезти на замовлення в середньому 500 – 600 куб.м бетону, якщо замовники в Луцьку.Якщо замовник далі, то залучаємо до співпраці іншітранспортні компанії.

– «Ліхтнер Бетон Луцьк» не єдиний виробник бетону на Волині. Чи не боїтесь конкуренції?

– Конкуренції не боїмося, адже в нас свій підхід до роботи та свої клієнти. Ми виробляємо якісний бетон, перевірений часом. Здійснюємо постійний контроль якості продукції, що виробляється нашим підприємством, за допомогою сертифікованої лабораторії та відповідно до вимог європейських нормативів EN 206-1, правил, викладених у DIN 1045-2, а також українських ДСТУ.

На підприємстві встановлене сучасне комп’ютерне обладнання, використовуються інноваційні технології, високоякісні матеріали та компоненти. При виготовленні товарного бетону високого класу міцності застосовуються хімічні добавки та пластифікатори провідних німецьких фірм. Використовуючи передові технології, найкращі матеріали, ми даємо нашим клієнтам німецьку якість за українською ціною.

Ірина Белоцька

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, Ремонт
В тему