В центрі уваги

У яких випадках варто оформити страховку для виїзду за кордон?

У яких випадках варто оформити страховку для виїзду за кордон?

З початком агресії проти України дуже багато українців виїхали за кордон. Зрозуміло, що під час екстрених зборів було не до страховок. Але поступово багато людей, освоївшись на новому місці, прийшли до висновку, що дуже бажано мати на руках поліс туристичного страхування.

Наскільки вірогідно, що за кордоном не настануть якісь проблеми зі здоров’ям? У нових кліматичних умовах адаптація організму може викликати появу різних хвороб. Водночас лікування за кордоном дуже дороге, навіть у найпростіших випадках. Наприклад, за консультацію лікаря потрібно буде сплатити від 50 євро, а за добу лікування в клініці — близько 3 тис. євро. А при складних хворобах вартість послуг взагалі може бути «космічною». І людям, які не мають на руках страхового поліса, доводиться сплачувати за медичні послуги та ліки самостійно.

Для чого потрібна туристична страховка

Якщо ж страховка для виїзду за кордон є, пережити складні ситуації зі здоров’ям значно легше. У таких випадках страхова компанія повністю бере на себе організацію та оплату всіх необхідних медичних послуг та ліків, а в разі потреби — транспортування хворого до місця лікування. Розширені програми можуть передбачати оплату приїзду близького родича для догляду за хворим, повернення додому дітей власника поліса та ін. Крім того, якщо є бажання, до договору можна включити страхування від ризиків, не пов’язаних із медициною. Це може бути страхування від затримки рейсу, втрати багажу або документів, а також від неможливості здійснити подорож внаслідок непередбачених подій.

Отже, туристичний поліс зможе допомогти майже в усіх несподіваних ситуаціях за кордоном. Тому він вартий того, аби бути в кишені кожної людини, яка подорожує добровільно чи вимушено.

Особливо він знадобиться тим, хто перебуває за кордоном з дитиною, планує екстремальний відпочинок, відправляється до країн, де зафіксовано підвищені ризики страхових випадків. Також поліс для виїзду за кордон може знадобитися тим, хто збирається в тривале відрядження, поїздку на роботу чи навчання.

Як придбати туристичний поліс

Наразі процедура придбання туристичної страховки максимально спрощена. Це можна зробити, знаходячись навіть за кордоном. Наприклад, на сайті страхової компанії «УНІКА» ця процедура займе не більше ніж декілька хвилин. Усі умови страхування докладно описані в електронному договорі. Якщо ж виникнуть якісь питання, варто звернутися до експертів компанії. Оплатити поліс також можна онлайн, отримавши його на електронну пошту в цифровому вигляді. Е-поліс має точно таку ж юридичну силу, як і паперовий варіант, а ось користуватися їм набагато зручніше.

Головне при купівлі туристичного поліса — це правильно обрати страхову компанію. Серед великих і надійних організацій можна виділити СК «УНІКА», яка вже понад 27 років працює на страховому ринку України. Вона є міжнародною компанією, крім України, обслуговує більше ніж 15,5 млн клієнтів у 18 країнах Європи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему