В центрі уваги

Чому виникає здуття живота

Чому виникає здуття живота

У людському організмі в нормі виділяється досить велика кількість газів. Позбавлення їх надлишків відбувається природним шляхом. Але коли в шлунку накопичується надмірна кількість газів, відбувається здуття живота, завдаючи дискомфорту у вигляді болю та відрижки. Такий стан найчастіше пов'язаний із проблемами травлення. Позбутися неприємних симптомів допоможуть таблетки від здуття живота з інтернет-аптеки «Здравица». Однак якщо така проблема відбувається систематично, це може вказувати на серйозну патологію, яка потребує діагностики та лікування.

таблетки від здуття живота

Причини здуття

Періодично на здуття живота скаржаться навіть абсолютно здорові люди, особливо це відбувається після рясного застілля. Часто здуття відчувають жінки до та під час менструації. Існує також такий діагноз, як синдром подразненого кишківника. Причин для здуття живота може бути багато, найбільш поширені такі:

  • заковтування повітря при прийомі їжі;
  • розлад травлення;
  • інфекції та бактерії;
  • гормональний збій;
  • інші медичні причини.

Здуття живота можуть відчувати люди з харчовою непереносимістю певних продуктів, наприклад молочних. При зневодненні організм також може накопичувати в районі живота рідину, яка призводить до зайвої набряклості та здуття. До розладів травлення також належить хронічний запор.

Профілактика здуття

Для нормальної функції ШКТ і запобігання симптомам здуття, слід дотримуватися деяких рекомендацій. Необхідно вживати продукти, що містять велику кількість клітковини, наприклад, овочі, фрукти, горіхи, бобові. Клітковина в організмі діє за принципом віника, прибираючи з нього все зайве, тим самим не допускаючи запори та здуття. Важливо стежити за водним балансом в організмі та не забувати пити достатньо рідини. Варто виділяти час для занять спортом чи легкою фізичною активністю. Позитивний вплив на роботу органів травлення надає йога. Фізичному навантаженню необхідно приділяти хоча б 20 хвилин, мінімум 2 рази у тиждень. Це покращує метаболізм та усуває різні застійні явища в організмі. Для того, щоб бути впевненим у відсутності непереносимості певних продуктів, варто здати спеціальні аналізи та уникати вживання тієї їжі, яка не підходить конкретному організму. Рекомендується також приймати пробіотики, що входять до складу певних продуктів або у якості біодобавок. Варто пам'ятати, що ці рекомендації добре працюють за умови відсутності серйозних захворювань, симптомом яких може бути здуття живота.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему