В центрі уваги

Особливості придбання кондиціонера для обігріву приміщення

Особливості придбання кондиціонера для обігріву приміщення

Наразі спекотні дні вже позаду, очікується лише поступове зниження температури. Проте це зовсім не означає, що потрібно відкладати встановлення кондиціонера на наступний рік. Енергетики обіцяють досить складну зиму, тому рекомендують користувачам обдумати нові способи обігріву приміщень. Варто купити кондиціонер недорого сучасного типу, який зможе нагрівати повітря у приміщенні.

Як підготуватися до зими та придбати якісний кондиціонер?

Більшість спліт-систем, які були ще декілька років назад у продажу, працювали добре лише на охолодження. Звісно, їх можна було вмикати у прохолодну погоду, щоб трохи прогріти приміщення. Проте принцип роботи не дозволяв експлуатувати пристрій при низькій, мінусовій температурі. Але наразі змінився принцип роботи деяких моделей, з'явилися апаратиінверторного типу, які використовують інший принцип роботи.

В основі роботи немає циклу випарювання та перетворення у рідину холодоагенту. Пристрій працює постійно, без перепадів напруги та температури. Таким чином, холодоагент в системі не може замерзнути у трубках, через постійну роботу пристрою. Сучасніінверторні прилади можна сміливо використовувати навіть під час сильного морозу, що надає додаткову перевагу та відкидає необхідність придбання обігрівачів.

Переваги інверторних кондиціонерів

Варто зазначити, що крім можливості роботи у холодну пору року,інверторні пристрої мають величезну кількість переваг.

Плюси інверторних пристроїв:

  • Невеликий рівень шуму під час роботи, пристрій працює досить тихо.
  • Апарат можна використовувати при температурі -15, а в деяких випадках і при -25 градусів.
  • Такі пристрої не вмикаються та не вмикаються, а працюють постійно, що дозволяє заощадити електроенергію та гарантує величезний строк служби.

Обслуговувати такі системи дещо складніше, ніж звичайні пристрої on/off. У таких приладах досить складний блок електроніки, який потребує знань.Прилади досить чутливі до перепаду потужності в системі електропостачання. Тому варто встановлювати таку апаратуру, коли в будинку повністю нова проводка, а також є декілька різних автоматів на прилади, що потребують величезної потужності. Доведеться додатково придбати спеціальний захист, щоб під час навантаження в мережі спрацювало реле та вимкнуло пристрій.

Якщо бажаєте купити кондиціонер Київ для дачі, де не проживаєте постійно, варто звернути увагу на звичайні спліт-системи, що працюють по принципу on/off.Інверторні кондиціонери краще купувати для житлового будинку або квартири, у якій ви постійно мешкаєте. Тільки так прилад буде працювати безвідмовно, дозволяючи заощадити на енергоресурсах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Бізнес
В тему