В центрі уваги

Принципи вибору посудомийних машин для маленької кухні

Принципи вибору посудомийних машин для маленької кухні

Маленька кухня - це проблема, з якою стикаються мешканці хрущівок. Саме у той час будувалося невелике тимчасове житло, у якому вже кілька десятків років вимушена проживати величезна кількість людей. Суттєвою проблемою являється вибір меблів, а також техніки для маленької кухні. Саме тому дуже важко купити посудомийну машину яка б чудово поєднувалася з дизайном, а також не заважала. Головна проблема з місцем, де можна зберігати кухонне приладдя та посуд. Бо насправді вбудована техніка забирає частину корисного простору всередині меблів.

Особливості та характеристики компактних моделей посудомийних машин

Проте зараз можна обрати нестандартні моделі невеликого розміру. Річ у тім, що такі моделі нічим не гірші, ніж звичайні посудомийні машини. Головна їх перевага у зменшеному розмірі. Місткість камери такої техніки значно менша. Тобто меншу кількість посуду можна вимити за один раз. Проте зазвичай в однокімнатних квартирах мешкає максимум троє людей. Навіть невеликої посудомийної машини буде достатньо.

Її місткості буде досить, навіть для миття декількох каструль, сковорідок та тарілок. За допомогою такої техніки можна мити не лише посуд, але й дитячі іграшки, а також різні контейнери для холодильника. Під час вибору посудомийної машини, звертають увагу на виробника, а також розміщення сіток усередині. Важливим параметром вважають тип подачі води та наявність додаткових фільтрів.

Як зберегти не лише місце на кухні, але й енергоресурси?

Під час вибору посудомийної машини варто звертати увагу на тип енергозаощадження.

Варіанти заощадження коштів:

  • Наразі найбільш економними вважаються моделі з позначкою А+. Саме вони на один цикл миття потребують менше ніж 1 кВт електроенергії.
  • Це зовсім невелике число, яке дозволить заощадити на оплаті енергоресурсів. Для економних покупців важливим параметром є кількість води, що потребує посудомийна машина.
  • Саме в такому випадку варто віддати перевагу машинам невеликого розміру, з шириною менше 45 см. Це дуже компактні моделі, які вміщуються навіть у невеликих приміщеннях з кількома шафами.

Також варто звертати увагу на варіант сушки. Це стане чудовим вибором для сімей, у яких є маленькі діти. Посудомийна машина з сушкою не потребує витрачати час на те, щоб витерти посуд, привести його до ладу. Проте більшість компаній рекомендують для таких машин встановлювати фільтри, які пом'якшують воду. Після висихання, навіть на чистому посуді, можуть залишатися ледь помітні сліди від крапель. Це і є наслідком використання жорсткої води.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему