В центрі уваги

Корисні поради по догляду за салоном автомобіля

Корисні поради по догляду за салоном автомобіля

Кожен автовласник має підтримувати у чистоті свій автомобіль не тільки ззовні, але й середини. Догляд за салоном передбачає чистку ковриків, витирання пилу та ще багато інших процедур. Єдиного алгоритму по догляду за інтер’єром не існує. Все залежить від використаних матеріалів. Догляд за шкіряними, текстильними та пластиковими елементами відрізняється.

Догляд за пластиковими деталями

З пластику зазвичай зроблена панель приборів. Цей матеріал швидко наелектризовується. На такі поверхні швидко осідає пил, затримується жир. Пластиковим деталям властиве вигорання, поява павутиння з подряпин. Через описані фактори пластик швидко втрачає привабливий зовнішній вигляд.

Щоб збільшити термін служби пластикових деталей, купляти авто запчастини рідше, потрібно виконувати наступні процедури:

  1. Пропилососити салон. Це збільшить ефективність засобів для чищення у декілька разів. Рекомендується використовувати м’які насадки
  2. Протерти пластикові поверхні за допомогою спеціальних серветок чи м’якої губки. У важкодоступних місцях можна використовувати щітку.
  3. Видалити забруднення. Самий простий варіант – рідке мило, але краще використовувати спеціальні засоби. Попередньо рекомендується перевірити їх ефективність та безпечність на непомітній ділянці.
  4. Нанести засіб з захисту. Він збільшує стійкість поверхні до подряпин, ультрафіолету.
  5. Використання поліролей. Необхідні для придання блиску, створення спеціальної плівки на поверхні.

Сучасні засоби з догляду за пластиковими поверхнями забезпечують дезодоруючий та антистатичний ефект. Рекомендується обирати продукцію відомих брендів, купляти засоби без спирту.

Догляд за салоном з тканини

Текстильні поверхні потребують регулярної обробки пилосмоком. При появі плям потрібно як можна швидше приступити до їх видалення. Оптимальними для текстилю вважаються засоби з силіконовою основою. Вони не тільки видаляють плями, але й закупорюють волокна. Це збільшує стійкість тканини до грязі. Найбільшу ефективність мають очищувачі у форматі піни, яка буквально виштовхує бруд на поверхню. Піна не потребує багато часу на сушку.

Догляд за шкіряними деталями не має суттєвих відмінностей. Треба використовувати спеціалізовані засоби та дотримуватись інструкцій виробника. В теплу погоду обробку шкіряного салону проводять кожного місяця, в холодну – раз на квартал.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: автомобіль, Поради
В тему