В центрі уваги

Біль у спині — коли це справді небезпечно

Біль у спині — коли це справді небезпечно

Ми звикли відмахуватися від різноманітних больових симптомів, вважаючи, що «саме минеться» і «не варто уваги». Фахівці клініки IVR категорично не згодні з таким формулюванням питання, адже біль — це лише симптом і важливо не лише знеболити, а й визначити джерело та причину неприємних відчуттів.

Зокрема, Інститут вертебрології та реабілітації https://ivr.ua/ua пропонує комплексний підхід до діагностики та лікування найрізноманітніших хвороб хребта та суглобів. Фахівці клініки проводять докладне обстеження, щоб поставити точний діагноз і призначити оптимальне лікування. Тисячі людей уже скористалися послугами лікарів, які тут працюють, та повернули собі радість від життя.

Що робити, якщо відчуваєте біль?

Якщо ви відчули неприємні симптоми у спині, шиї чи попереку, не варто відкладати відвідування лікаря на потім, адже організм може сигналізувати про серйозні порушення, які з часом буде все складніше усунути. Не варто думати, що профільні клініки України працюють лише у Києві, адже Львів та Івано-Франківськ також можуть похвалитися філіалами клініки.

Які ж ознаки можуть свідчити про серйозне захворювання? Обов’язково заплануйте візит до лікаря, якщо відчуваєте:

  • слабкість в ногах, яка супроводжується болем у спині;
  • оніміння кінцівок;
  • порушення чутливості;
  • неможливість утримати предмет у руках;
  • порушення сечовиділення.

Такі симптоми можуть свідчити про серйозні проблеми із хребтом. Поставити собі діагноз самостійно неможливо, а займатися самолікуванням — ще й небезпечно, адже можна зашкодити й спричинити навіть повний параліч. Зазвичай, після лікування, лікарі призначають комплекс вправ, які доцільно виконувати за тих чи інших порушень.

62028374e81f2.jpg

Лікування передбачає передусім зняття больового симптому, щоб полегшити стан людини. Після цього проводиться докладне обстеження, яке дає змогу лікарю встановити точну причину виникнення больового синдрому. Після чого призначається лікування та курс реабілітації на спеціальних тренажерах.

Причини того, що біль у спині став нашим постійним супутником — малорухомий спосіб життя, сидяча робота та брак фізичної активності. Також спричинити травму хребта можуть автомобільні аварії, неправильне підняття важких речей або виконання вправ. Тож варто ознайомитися з основними правилами безпеки під час занять спортом.

Основна профілактика болю у спині — фізичні справи для зміцнення спини. Але не варто поспішати качати спину самотужки, адже фахівці зможуть порадити вам саме ті вправи, які не лише дадуть змогу зміцнити м’язовий корсет, а й не зашкодять і не призведуть до нових травм.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали