В центрі уваги

6 основних причин проблем зі слухом

6 основних причин проблем зі слухом

Основний обсяг інформації люди отримують за допомогою зору та слуху. Якщо порушення першого помічають відразу, то втрата другого зазвичай відбувається поступово та непомітно. Через це до лікарів люди звертаються, коли глухота набуває незворотних наслідків. Якщо ви помічаєте проблеми зі слухом чи давно були на профілактичному огляді, відвідайте лор-лікаря у Львові в клініці «Беттертон». Спеціалісти медичного закладу подбають про ваше здоров’я та допоможуть зберегти його.

1. Надмірний шум

Надмірний шум у метро, на дискотеках та концертах дає навантаження на вуха понад 100-120 децибелів. При цьому агресивний і тривалий звук поступово знижує слух та іноді призводить до розриву барабанної перетинки чи акустичної травми.

2. Необережне використання навушників

Тривале використання навушників може стати причиною проблем зі слухом. Через них звук потрапляє безпосередньо в слуховий прохід, а потужність звучання при цьому може досягати 100 децибелів.

3. Хвороби вуха

Якщо запустити будь-яку проблему з вухами, то можна повністю втратити слух.

Не варто ігнорувати інфекції або отити. Слід регулярно очищати вушну сірку, щоб уникнути утворення сірчаних пробок, які є сприятливим ґрунтом для появи шкідливих грибків та бактерій.

4. Неправильне застосування ліків

При неправильному застосуванні лікарський засіб може перетворитися на отруту. Особливо це стосується антибіотиків із групи аміноглікозидів, якщо їх поєднувати з сечогінними засобами. Також небезпека для слуху несе неналежне вживання протималярійних та цитотоксичних препаратів.

5. Травми

Травми у слуховому проході можуть супроводжуватись пошкодженням внутрішнього вуха. А при черепно-мозкових травмах найчастішою причиною зниження слуху стають тріщини скроневої кістки або пошкодження у центральній частині мозку.

6. Вік

Після 60 років зазвичай починається дегенерація равликових нервів. Людина не має можливості змінити свій вік, проте уповільнити процес втрати слуху можна. Для цього треба дотримуватись правил профілактики та своєчасно звертатись до лор-лікаря.

Проблеми зі слухом можуть виникнути у будь-якому віці. Щоб запобігти їх появі, треба уникати факторів, які можуть негативно вплинути на можливість повноцінно чути. Своєчасне звернення до лор-лікаря полегшить процес одужання та допоможе позбутися ускладнень чи повної втрати слуху.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Україна, Лікарі, львів
В тему