В центрі уваги

Інсектициди – найкращий захист від осінніх шкідників

Інсектициди – найкращий захист від осінніх шкідників

Восени основна маса шкідників готується до зимівлі, вибираючи затишні сховища серед неприбраних залишків плодів, бур’яну, під шаром кори садових дерев. Рано навесні деякі види шкідливих комах прокидаються раніше за культурні рослини, підгризаючи при цьому плодові бруньки та молоді паростки. Оптимальний період ефективного використання інсектицидів – вересень, жовтень, поки тримається температура повітря вище нуля. Хімічні препарати, інсектициди, за характером поширення в рослині поділяються на контактні, системні та комплексні. Торгова марка “Аптека Садівника” пропонує інноваційні засоби захисту рослин, розроблені українськими вченими, максимально пристосовані до місцевих умов вирощування садових та городніх культур.

Захист від попелиці

Баштанна попелиця шкодить понад 330 видам рослин, серед яких багато садових та городніх культур. За теплий період шкідники відроджуються 9-15 разів, у тепличних умовах – до 20. Поширення на ділянці колоній шкідника також свідчить про розмноження мурах, котрі використовують попелиць, як джерело солодкого корму. Мурашник бажано акуратно перенести за межі ділянки, а шкідників знищити за допомогою інсектицидів від попелиці “Антиколорад Макс”, “Колібріс”, “АТО Жук”, “Гудвін”, “Жук OFF”. При обробці рослини треба підживлювати мікродобривами “Авангард NPK+M/E Овочеві”. Після збору врожаю треба зібрати та утилізувати бур’яни, у нижній частині яких зимує попелиця.

Захист від цикадок

Цикадки – дальні родичі попелиць, мають пару крил, вміють літати та достатньо швидко стрибати. Самка відкладає кладку яєць під зиму в тріщинках кори плодових дерев. Навесні личинка харчується соком молодого листя рослин, проколюючи гострим хоботком пружні тканини. Слина шкідників перешкоджає соку загуснути. Рідиною переноситься вірусна інфекція, заражаючи рослини. Живуть комахи великими колоніями, доставляючи значний збиток оточуючим культурам. Кращі інсектициди від цикади – “АТО Жук”, “Фас”, “Антиколорад Макс”, котрими обробляють рослини перед у період їх росту.

Захист від мух

У період спарювання хатні мухи починають “кусатися”, поширені різноманітні збудники хвороб, кількість яких на лапках шкідника досягає 6 млн. На відміну від аерозолів, інсектицид від мух “Вітабайт” – ефективний засіб боротьби проти крилатих шкідників, який не заподіює шкоди організму людини. Препарат розкладають сухими гранулами в місцях скупчення мух, або готують пасту, додаючи невелику кількість рідини. Пастою змащують поверхні, на котрих часто сідають мухи. Засіб не спричиняє алергічну реакцію, не має неприємного запаху.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали